maanantai 6. tammikuuta 2014

Mysli ja sen helppous!

Olen aiemminkin puhunut siitä, että teen myslini itse (ja tänään tämä asia nousi taas ajankohtaiseksi kun myslistä tuli puhetta facebookissa). Kun teen itse tiedän mitä sinne laitan ja mitä en. Useimmiten mun mysli tekeytyy "mitä kaapista löytyy"-mentaliteetillä... Kaapista kun nyt yleensä löytyy ainakin ne perustarpeet.

Useimmiten teen pellillisen sellaista perus-mysliä... hiutaleita, leseitä, siemeniä, joitakin pähkinöitä ja hunajaa. Ja nämä sitten uuniin paahtumaan 200asteeseen n.10 minuutiksi. Paahtamisen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä se ero valmiin ja palaneen myslin välillä on hiuksenhieno. Tämän seikan takia ei kuitenkaan kannata jättää mysliä tekemättä!

Jäähdyttyään mysli on valmista purkkiin. Siinä kohtaa myslin sekaan voi toki jo laittaa rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä jos tahtoo. Itse kuitenkin useimmiten laitan nämä vasta sitten kun teen itselleni (tai jollekulle muulle) annoksen. Esimerkiksi tänään aamupalalla perus-myslin sekaan pääsi kookoslastuja, luomurusinoita, kuivattuja mansikoita sekä kaakaonibsejä. Tämä maistuu ihanalta maustamattoman jugurtin kanssa... ja uusin ihastukseni on laittaa myslin sekaan hieman mantelimaitoa. Toki olen ennenkin juonut mantelimaitoa ja toisaalta syönyt mysliä maidon kanssa, mutta vasta viimeisen viikon aikana olen kokeillut näitä yhdessä ja NAM! (Olkaa muuten kaupassa tarkkana, että ostatte makeuttamatonta mantelimaitoa.)


Suosittelen kaikille tämän kokeilua! Tai jos tämä ei vakuuttanut kokeiluun, kannattaa mennä sinne kaupan hyllylle ja tutkia mitä kaikkea ne valmiit myslit sisältääkään. Sano minun sanoneen, mutta saatat yllättyä esim. sokerien määrästä...

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä! Miten se mysli sitten säilyy? Tein yks päivä ite mantelimaitoa ja oli muuten hiton hyvää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muutes ole koskaan kokeillut kauan säilyy, meillä kun säilyy sen aikaa, että on syöty. Eli menee aika nopsaan tää satsi. Ja tota mantelimaidon tekoa munkii on pitänyt kokeilla jo vaikka kuinka kauan aikaa, mut jotenkin toi purkki on NIIN helppo napata kaupasta mukaan... ;)

   Poista
 2. Olen monta kertaa tehnyt itse mysliä. Siinä on vähän turhan paljon kuitenkin hiilareita mun makuun ja lapsille maistuu muromysli kuitenkin paremmin. Mutta tuleehan siitä tosi hyvää, aivan eri tasosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiilareitahan siinä tosiaan on. Ja meillä ei lapsillekaan osteta muromuslejä tms. vaan hekin syövät näitä samoja mitä me vanhemmat. :)

   Poista
 3. Mysli on munkin mielestä paras tehdä itte. Tulee paremman makuista ja terveellisempää. Ja niin helppo tehdä että onnistuu varmasti kaikilta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Tää on oikeastaan ainut keino varmistua siitä mitä siihen laittaa. :)

   Poista