sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Tanssitunnin saldo ja venyttelyn lyhyt oppimäärä

Eilen aamulla vihdoinkin pääsin liikunnan pariin ja tanssitunnille. Kaksi tuntia tekniikkaa ja kaikkia ihania maassa tehtäviä juttuja, piruetteja, hyppyjä jne. Ihan mahtava tunti ja mielettömät mustelmat... laitan teilla pari kuvaa ihan "varoittavana" esimerkkinä, siitä mihin kuntoon voi itsensä saada tehdessä takaperin kuperkeikkoja ja siitä samaa kautta takaisin menoja tai sitten vaikka kärrynpyöriä hartioiden yli... ja voin kertoa, että kuvat ei vielä kerro edes koko totuutta! ;) Mutta ei haittaa, rakastan sitä lajia ja en vaihtaisi mistään hinnasta pois! Niin ja suosittelen kaikille tanssia vaikka mustelmia saisikin!

Kyynärpäät

Hartia... mikä itseasiassa näyttää tässä kuvassa aika normaalilta...

Oikein naiselliset kintut, ei muuta kun hamonen päälle... älkää välittäkö säärikarvoista!

Mutta sitten itse asiaan, eli venyttelyyn. Illalla tein sellaisen mulle normaalin venyttelyn ja ajattelin jakaa sitä hieman teidän kanssa ihan kuvien kera. Kuvat ei välttämättä ole laadullisesti parhaita mahdollisia, mutt kyllä niistä liike näkyy.

Aloitetaan lattialiikkeistä ja jalkojen venytyksistä. Näissä on tärkeätä istua istuinluilla ja pitää selkää suorana. Taivuttaa voi niin pitkälle kun jalat ja selkä antaa myöten ja jos venyy hyvin niin silloin voi rentouttaa päätä ja yläselkää. Tällöin useammalla meistä yläselkä hivenen pyöristyy, mutta alaselän tulisi edelleen olla suorassa ja "liikkeen" lähteä sieltä. Istumasta siirryn aina hieman ylöspäin ja lopuksi teen niskanvenytykset seisoviltani ja pyöräyttelen muutaman kerran hartiat ympäri. Tämän setin jälkeen olo on aika mukava ja vetreä. Toki jos venyttelen oikein pitkään niin lisäilen tähän vielä muutamia ihania liikkeitä, mutta tämä on tälläinen perusvenyttely, melko nopea tehdä ja käy just sopiviin lihaksiin.


Jalat suoraan edessä, takareisi venyy
Polvet sivuilla, lähentäjät venyy

Muista venyttää molemmat puolet

Kylkitaivutus hoituu samalla istualteen. Muista venyttää suoraan sivulle, älä käännä yläkroppaa eteen tai taakse.

Ja vielä keskelle. Jalkaterät ei saa kääntyä sisäänpäin, tällöin jalka menee lonkasta tai polvesta väärään asentoon.
Kantapäätä ylös ja varpaita itseenpäin, pohje tykkää
Lavat venyy kun työnnät jalkaa eteenpäin ja vedät selkää taaksepäin
Lonkan koukistaja, muista kääntää lantiota kunnolla itsesi "alle"

Pakaran venytys.. siis alemmassa jalassa pitäisi tuntua. Tässä liikkessä jokaisen kannattaa etsiä alemmasta jalasta oikea kulma itselle sopivaan venytykseen.

Etureiden venytys, vedä jalkaa itseesi päin

Vatsa venyy, pidä lantio suorassa ja lattiassa. Muista hyvä kannattelu niin selässä kuin pakaroissakin ettei selkä pääse menemään notkolle ilman tukea.

Selän pyöristys. Samalla saat käsiin venytystä kun työnnät sormia kauemmas itsestäsi

Jalat sekä alaselkä venyy ihanasti, kun vedät käsillä kevyesti itseäsi polvia kohti

Ojentajaa ja voi tsiisus mikä ilme! Yritä pitää pää mahdollisimman suorassa.



Yläselän pyöristys

Rintakehän avaus, muista peukut taakse

Ja vielä niskan venytystä

Niska tykkää tästä, kunhan ei liiaksi pakota sitä venymään
Tässä siis minun perusvenyttelyni tälläisenä kuvapläjäyksenä! Muistattehan vieläkin jättää niitä kysymyksiä ja ideoita tuonne parin postauksen päähän... siellä ei ole vielä kun kahdelta ihmiseltä juttuja ja lisää kaipailisin, että saan tehtyä teitäkin kiinnostavia juttuja tänne. :)

4 kommenttia:

  1. Huh mitä mustelmia. Voihan venyttely, mulla on sen suhteen kyllä paljon petrattavaa, tää oli hyvä muistutus. Ja hei kivat villasukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mustelmat kuuluu aikalailla arkeen mulla... ja venyttely kannattaa muistaa, itseäni ainakin rauhottaa kummasti ja helpottaa (magnesiumin lisäksi) mun levottomia jalkoja. Plus, että onhan se kaikin puolin hyödyllistä. Ja villasukat on itse tehdyt... ;)

      Poista
  2. Monet noista venyttelyliikeistä on - tottakai - tuttuja myös kundaliinijoogasta. Ja myös kundaliinijoogaa tehdään lampaantaljan päällä. Eli hyvät lähtökohdathan on jo sulla olemassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on ehdottomasti yksi mukavimmista tavoista viettää hetki iltaisin. Pitäisköhän mun vakavasti harkita tota kundaliinijoogan kokeilua? :)

      Poista