lauantai 15. helmikuuta 2014

Madly in love!

Meninpähän eilen törmäämään instagramissa Saara Sarvaksen kuvaan raakabrownieista! Mun on jo pitkään tehnyt mieli kokeilla ylipäänsä raakasuklaan tekemistä ihan itse mutten ole jostain syystä vain saanut aikaiseksi. Nyt en kuitenkaan päässyt yli tästä Saaran kuvasta ja vielä enemmän asiasta intouduin kun tänään aamulla luin hänen kirjoittaman postauksen aiheesta.

Esittelin ideaani Tonille ja hänhän innostui asiasta... kaiken lisäksi kaapista puuttui tasan tarkkaan neljä ainesosaa ja kaupasta oli tarkoitus muutenkin hakea maitoja, joten poikkeaminen Life:n myymälässä tämän lisäksi ei ollut ongelma.

Näiden lisäksi kaapista uupui tarvittava määrä saksanpähkinöitä ja taatelit.
  • 2dl saksanpähkinöitä
  • 1dl liotettuja ja paahdettuja manteleita
  • 1dl cashew-pähkinöitä
  • 1dl kookoshiutaleita
  • 1tl Kalaharin suolaa (minulla Himalajan ruususuolaa)
  • 1dl Kaakaojauhetta
  • 30g kaakaovoita, 30g kaakaomassaa ja 1tl hunajaa yhteen sulatettuna
  • 10 medjool-taatelia (minä laitoin vain 9 kun yhdessä paketissa oli sen verran)

Heittelin pähkinät blenderiin ja jauhoin sopivaksi rouheeksi/massaksi, vähän jätin sattumia koska tykkään brownieissa siitä pienestä rouheudesta ja tekstuurista. Sen jälkeen sekaan pääsi kookoshiutaleet, ruususuola sekä kaakaojauhe. Siinä kohtaa totesin, että meidän blenderi on ihan p***a ja nyt harkitsen uuden hankintaa... mutta siis tässä kohtaa kaavin massan kulhoon ja soseutin taatelit yksinään blenderissä. Sekoittelin taatelit muuhun massaan sitten käsin ja ihan hyvin se toimi näinkin! Samalla aikaa sulattelin raakasuklaa-ainekset vesihauteessa tasaiseksi. Ja sitten kaadoin sulan raakasuklaan muun seoksen sekaan ja painelin koko komeuden kelmulla vuorattuun vuokaan. 


Sitten vuoka hetkeksi pakkaseen ja siinä oli hyvä hetki hullutella ja leikkia suklaa-kisua! ;)


Tässä tuotoksessa on kyllä kaloreita, mutta kaikki ainekset on luonnollisia ja muutenkin puhtaita. Tässä ei ole käytetty sokeria eikä jauhoja eli onhan tämä nyt huomattavasti parempi vaihtoehto kuin turhilla hiilareilla kyllästetty normi-brownie. 



Toni teki päälle vielä vanijaisen kastikkeen johon tuli vaniljalla maustettua luomu-jugurttia ja rahkaa sekaisin. Ja voin sanoa, että MAISTUI! Maistui niin hyvälle, että meinasi tajunta räjähtää. Niin täyteläinen suklaa-elämys, että vieläkin tunnen sen makuhermoissa vaikka syönnistä on jo muutama tunti. Ja voih, kuinka onnelliseksi mut tekee tieto siitä, että tätä on vielä jääkaapissa lisää... ;)


Suosittelen lämpimästi kokeilua!

4 kommenttia:

  1. mä olen nyt tehnyt raakasuklaata pari kertaa ja taisin tänään myös vastaavaa brownieta maistaa, ongelma vaan on se että saan raakasuklaasta allergiakohtauksen eli suu rupeaa ikävästi kutiamaan. Aineksia on kuitenkin kaapissa joten pakko tehdä ja syödä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. Kait tähänkin siis voi olla allerginen tai ainakin yliherkkä. Oleppahan varovainen kun syöt... ;)

      Poista
  2. Näyttääpä herkulliselta, pitänee kokeilla. :)

    VastaaPoista