perjantai 22. maaliskuuta 2013

Tämän viikon kohokohdat ja dilemma

Joo meillä on ykäilty ja kaktuskurkkuiltu ihan tosissaan tämän viikon... tai vain toinen juniori ykäs, mutta seki riitti meille. Itse olen kärsinyt tosi karheasta kurkusta ja tuntuukin kuin olisin nielaissut vähintäänkin kuivan kaktuksen. Olen nukkunut öisin 8-10tuntia, lapset on vetäneet ihan ahkerasti sellaisia 10-12tunnin unia ja pienin juniori on vetänyt tähän päälle vielä parin-kolmen tunnin päikkärit, eli ihan kunnossa ei tää perhe ole ollut. Yritetäänkin ottaa mahdollisimman rauhallisesti tässä... mun tämän viikon kohokohdat ovat siis olleet eilinen 100metrin matka lähikauppaan ostamaan maitoa sekä tämän päivän yhdessä autolla tehty isompi kauppareissu. Josko me jo ensi viikolla päästäisiin normirytmiin.

Tältä täällä on näyttänyt... Huomatkaa Viljamin tosi mukava ja rento kotiasu: FARKUT!

Tässä kun mulla on ollut aikaa miettiä tätä mun omaa elämää ja treenaamista ja tavoitteita ja ja ja... niin olen kohdannut yhden suuren dilemman, mikä nyt vähän vaikuttaa jatkoon. En tiedä yhtään osaanko selittää tätä teille niin, että ymmärrätte mistä on kyse, mutta yritän kuitenkin. Kun siis minähän haluaisin painaa kilomäärissä sen 69kg, että olisin ns. normaalipainoinen. Tähän kilomäärään on matkaa se n.7-8kg, nyt kun tämä paino on pysähtynyt tähän 76-77kiloon. Periaatteessahan, kuten olen teillekin sanonut niin tuo paino ei ole enää niin suuri asia, mutta toisaalta siihen olen kuitenkin pyrkinyt ja tähdännyt, joten en aio haaveestani ja unelmastani tässä kohtaa enää luopua.


Olenkin nyt alkanut miettimään, että millä tavalla tästä etenisin fiksusti kohti tuota tavoitepainoani. Olen tähän asti käynyt aika ahkerasti kuntosalilla ja kasvattanut näin lihasmassaani tässä samalla. Lihasta kasvatellessa paino tosin ei laske samalla tahdilla kuin ehkä jollakin muulla metodilla. Olenkin miettinyt, että vähentäisinkö hetkeksi (n.2-3kk) salitreenit yhteen kertaan viikossa ja keskittyisin enemmän muuhun liikuntaan sekä siihen kilojen pienentymiseen. Eli A. jatkanko samaan malliin kuin tähän mennessä, eli kiinteydyn, mutta saavutan tuota tavoite-kilomäärääni hitaasti vai B. keskitynkö hetkeksi pudottamaan painoani sinne kutosella alkavaan lukuun hieman nopeammin ja jatkan sen jälkeen kiinteytymistä? Mistään pikadieetistä ei kuitenkaan olisi kyse, vaan edelleenkin pääpaino olisi siinä rasvan tiristelyssä ilman pussikeittoja tai muita.


Tuota b-vaihtoehtoa tukee myös tämä kevään ja kesän pikkuhiljaa lähestyminen... koska Suomessa kesä on niin lyhyt niin olisihan kaikki mahdollineen liikunta ihana suorittaa mielummin ulkoilmassa kuin sisällä huhkien. Toki tiedostan myös sen, että lihasmassa kuluttaa enemmän kaloreita kuin rasva ja tästä syystä vaihtoehto a kuulostaa fiksummalta. Olisi toki ihana saada tämä elämäntaparemontti jo siihen pisteeseen ettei enää tarvitsisi varsinaisesti laihduttaa tai pudottaa niitä kiloja vaan voisi keskittyä siihen painon ylläpitoon ja kiinteytymiseen. Ääääääh, kun tää on vaikeeta...

Mitäs mieltä te olette tästä asiasta, hyviä ja asiallisia neuvoja otetaan innolla ja mielenkiinnolla vastaan. :)

6 kommenttia:

 1. rauhassa vain niin ne kilot pysyvät poissa. Kokella vaikkapa detox kuurin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa rauhassa olisi tarkoitus edetä molemmissa tapauksissa... toisessa menee varmaankin se kolmisen kuukautta ja toisessa pidempään. Ja kerran olen elämäni aikana detoxia kokeillut, pystyin siihen yhden päivän ja sitten mulle riitti, ei sopinu yhtään mun keholle ja mielelle. :)

   Poista
 2. Hmmm....Miten miulla on sellainen kutina, että sie oisit itse tuon A- vaihtoehdon kannalla? :) Jos niin on, toimi niin. Toisaalta, onko mahdollista pitää salikäynnit suht samoissa (monta kertaa viikossa käyt?), mutta lisätä vähän aerobista rinnalle? Onnistuuko se, taitaa olla jo päivät täynnä liikuntaa muutenkin... Hankala homma, mutta toisaalta pitäytyisin tuossa tutussa kaavassa, kenties hieman aerobista painottaen... :) Tosi selkeetä hei... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en kyllä oikeesti tieddä itsekään kumma kannalla olen. ;) Kuin selkeetä se on?!? :D Noh, olen nyt käyny salilla sen kolmisen kertaa viikossa... ehkä tiputan salikerrat kahteen ja lisään sit sen kerran sitä aerobista sinne mukaan... en tiedä vielä. Pitäis ihan istua oman päänsä ja vihkon kanssa alas ja miettiä kaikkien vaihtoehtojen plussat ja miinukset. :)

   Poista
 3. Näin keväällä, kun päivät ovat jo pitempiä kuin yöt, sitä kaipaa piristystä ja pientä muutosta elämään. Jos ajattelen itseäni sinun tilanteessasi, varmaan kokeilisin tuota hetkellistä muutosta, jotta pääsisin tavoitteeseeni nopeammin. Kuinka hyvä mieli mahtaisikaan olla, jos kevään kynnyksellä paino olisi kutosella alkava luku!? Toisaalta, olet niin pirun hienosti päässyt tuloksiin hitaallakin tahdilla, niin kumpi tahansa päätös on varmasti hyvä! Tsemppiä!

  Ps. kiitos inspiroivasta blogistasi, tätä on ilo lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä aivan totta, olisihan se ihana kaivautua kaikista toppavaatteista niin, että paino olisi tosissaan tippunut. ;) Tosin vieläkään en ihan varma ole jatkosta, pieni hahmotelma on tehty, mutta vähän olen viel epävarma.

   Ja kiitos! Aina on mukava kuulla jos ihmiset tykkää. :)

   Poista