sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Four weeks - this week

Toden totta, neljä viikkoa sokeritonta aikaa takana... enää 7 edessä, jos joku niitä nyt haluaisi laskea. En tiedä onko vaikutus varsinaisesti sokerista johtuvaa vai monen asian summa, mutta neljän viikon aikana edistystä on tapahtunut. Seuraavat asiat listasin tavoiteltaviksi ennen tähän projektiin ryhtymistä:
- energiaa ja jaksamista sisältäpäin
- eroon sokerikoukusta

- vatsaongelmat kuriin

- tunnesyöminen kuriin

- tutkailu, johtuuko pienet iho-ongelmat sokerista

- painon pudottamiseen "vauhtia" jättämällä turhat energianlähteet pois

- makeansyömisen aiheuttamista morkkiksista eroon pääsy -> henkistä hyvinvointia

- normaali ruokailu kuntoon


Energiaa ja jaksamista on tullut lisää, mutta se saattaa toki johtua siitä, että olen nukkunutkin paremmin tässä hetken aikaa. Viime yönä esimerkiksi vein melkein 8tuntia unta putkeen, en muista koska näin olisi viimeksi käynyt! Sitä liittyykö unenlaadun paraneminen sokerilakosta vai mistä, ei voi olla varma. Sokerikoukusta olen aivan selvästi pääsemässä eroon... edelleenkin tulee hetkiä jolloin haluaisin maistaa sen pullan tai palan kakkua, mutta himot on paljon helpompi selättää ja jatkaa matkaa ilman makeaa. Samalla morkkikset on toki kadonneet... ruokailuissa on silti edelleenkin paljon parannettavaa, joten sokerimorkkisten kadottua voisi keskittyä sitten niihin muihin "morkkiksiin". Tunnesyömistä harrastan edelleen toisinaan, mutta siihenkin asiaan olen alkanut tietoisesti kiinnittämään huomiota. Olen jo siinä pisteessä, että tälläisen hetken koittaessa tunnistan sen ja pyrin tekemään fiksuja päätöksiä, joskus onnistun joskus en... pääasia kuitenkin on, että yhä harvemmin epäonnistun. 

Mun tän hetken suosikki aamupala: 4-viljanpuuroa, banaania, mustaherukoita, pellavansiemeniä ja raejuustoa! On meinaan makeaa mun suussa tuo!

Makeahan maistuu nykyään makealle! Hedelmät on makeita ja jopa kromitabletit sekä purkka on makeaa. Vatsa on voinut melkosen hyvin, toki enemmän tähän vaikuttaa varmasti syömisten kokonaiskuva, ei niinkään yksi yksittäinen aines. Ihokin on ollut paremmassa kunnossa... otsaa peittänyt pieni näppyläkerros on alkanut häviämään. Ja painokin on lähtenyt valumaan ihan mukavalla tahdilla alas. Sitä tosiaan en tiedä onko kaikki vaikutukset tulleet juuri sokerin pois jäännistä, vai ylipäänsä monesta asiasta. Sokeria en aiemminkaan ihan kamalia määriä tosiaan syönyt, mutta kaikesta päätellen liikaa kuitenkin. Olen erittäin tyytyyväinen saavutuksiini ja meinaan kyllä joulun jälkeen jatkaa tällä linjalla... ehkä hivenen höllättynä alkuun, koska haluaisin kovasti opetella sen karkkipäivän ja kohtuuden. Jos en osaa pysyä kohtuudessa, täytyy mun sitten tiukentaa taas otetta.


Edellä koko tämän viikon liikuntasuoritteet... Tiistain nykäri ja torstain street dance on niitä tunteja, jotka vedän itse normaalistikin joka viikko. Tässä viikossa erikoista oli tuo  sali ja tanssi (vedin itselleni ylimääräisen tunnin) keskiviikkona, sehän normaalisti on kuntonyrkkeily-päivä, mutta tällä viikolla näin, ensi viikolla ehkä jotenkin muuten. Yli 11tuntia liikuntaa kuitenkin viikolle tuli ja kaksi vapaapäivääkin sinne mahtuu, ihan hyvä näin! Tänään kodin lämpö ja kutimet vetivät niin kovasti puoleensa, että tästä sunnuntaista tulikin lököily-päivä, sallittakoon se mulle tänään. Huomenna jatkuu ja kokeilussa olisi uuden salin bodycombat, ensimmäinen ryhmäliikuntatunti kyseisellä salilla... jännityksellä odottelen kuin mun käy! Ensi viikolla on muutenkin liikuntojen suhteen uusia juttuja, kun tiistaina on se Fustra-PT:n kanssa tehtävä tunti ja silloin samalla meinasin mennä varaamaan ajan Hypoxiin... kaikkea ihanaa ja uutta siis luvassa lähitulevaisuudessa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti