tiistai 7. elokuuta 2012

Personal trainer

Mulla tosiaan oli PT tuossa touko-kesä-heinäkuussa, 3kk jakso siis. Etukäteen mietin, että pakko saada uusi potku tähän kaikkeen ja tuo salitreenaus oli kovasti mielessä. Salille kun tosiaan olisi helppo mennä itselle sopivaan aikaan, eikä aina tarvitsisi juosta alkavien tuntien perässä. Toki tuon menemisen helppouden lisäksi tarvitsin lisää lihaskuntoa harjoittavaa/kasvattavaa treeniä.

Mulle tehtiin alussa ja lopussa polkupyöräergometri, lihaskuntotesti sekä kehoanalyysi. Lisäksi Pt teki alkuun saliohjelman, jota päivitettiin noin puolessa välissä niin, että siitä eteenpäin tein kahta saliohjelmaa. Näiden tapaamisten lisäksi oltiin viikottain yhteydessä tuntemuksista ja vaihdettiin muuten kuulumiset. Ja yleensä jos salilla törmättiin niin muutama sana vaihdettiin. Eli aika kattava kokonaisuus mun mielestä.

Pelkäsin alkuun mun omaa jaksamista, koska salilla käymisen tausta on just sellanen, että muutaman kuukauden jälkeen into lopahtaa ja siirryn takaisin ohjatuille tunneille. Tämä olikin se suurin tavote mitä lähdettiin hakemaan, että salilla käymisestä tulisi rutiinia ja miellyttävää toimintaa. Halusin salille haastetta, jotta into säilyisi ja treenailusta tulisi automaatio, jota haluaisi jatkaa loppuelämänsä. Aikaisemmin en ole oikein saanut salitreenailusta irti sitä mitä olisin halunnut, mutta nyt voin kertoa, että viimiset kolme kuukautta on saanut haastaa itseään ihan tosissaan ja kyllä, hiki on lentänyt!

No, kuinka sitten muuten kävi? Ihan yli odotustenhan tää homma meni... en oikein itsekään tajua kuinka paljon hommaa tuli tehtyä, koska se tuli loppujen lopuksi tehtyä tosi helposti. Mieli oli hyvä kaiken aikaa, toki oli muutamia kertoja kun ei olisi yhtään huvittanut, mutta sisulla kun vaan lähti salille niin treenistä tuli entistä parempi mieli ja olo. Ja luulen, että kaikilla on joskus niitä päiviä kun ei jaksaisi, tai näin ainakin oletan, silloinhan on parempi olla ajattelematta asiaa ja vain lähteä. Lopputulema oli kuitenkin hyvä, lihasmassa kasvoi kiitettävästi näin lyhyessä ajassa, rasvaprosentti puolestaan laski mukavasti, kuntotestien tulokset nousi mieltä hivelevästi ja kaiken kaikkiiaan koko hommasta jäi mukava maku. Toki Pt:n mukavat ja kannustavat sanat jatkoa ajatellen toivat myös hyvän mielen. Eli kyllä, kannattaa kokeilla, ainakin minä suosittelen kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti