perjantai 15. tammikuuta 2016

Kaksi yhdellä kerralla

Ruoka... sehän meillä on aina mielessä!

Tein eilen lihan seuraksi uunijuureksia ihan vaan nopeasti perunasta ja porkkanasta! Seuraksi laitoin öljyä, valkosipulia, SantaMarian five peppers-maustetta ja ruususuolaa. Uunissa paahtelin jotain puolen tunnin ja tunnin väliltä 175asteessa. Tähän ruokalajiin paistoin vielä lisäksi pannulla kesäkurpitsakiekkoja, mitkä maustoin limepippurilla! Nam!




Tänään sitten kaivoin jääkaapista eilen ylimääräiseksi jääneet juurekset ja aloin työstää niistä sosekeittoa. Kattilaan ensin öljyä, hieman lisää valkosipulia ja raastettua inkivääriä. Niitä hetken kuulloteltuani laitoin perään perunat ja porkkanat.



Sekä yhden pieneksi pilkotun omenan! Omena ei varsinaisesti maistu keitossa, mutta tekee siihen kivan happaman makeuden... outo sanayhdistelmä, mutta niin se vain tekee! ;)


Näiden perään laitoin vettä n. 8dl, voisi laittaa enemmänkin, mutta itse tykkään TODELLA tuhdista keitosta, joten tämä riitti minulle. Lisäksi laitoin 2tl kasvisliemijauhetta!



Näitä keittelin aikani, ehkä 10-15minuuttia ja sitten soseutin koko komeuden! Keiton päälle voisi laittaa esim. pekonia jos siitä tykkäisi, tai vaikka kinkkusuikaleita... toki sen voi syödä sellaisenaan tai kuten minä tein raejuustolla, jotta ateria sisälsi jotain proteiiniakin! Ja oli kuulkaas hyvää, vaikka itse sanonkin!


Mulla on edessä mukavan rento viikonloppu... ei mitään tarkkaa sovittua menoa, paitsi tänään ihanien naisten ja lasten tapaaminen, mutta muuten mennään ihan sellasella tehdään mitä huvittaa moodilla. Luvassa toivottavasti ainakin luistelua ja ehkä jopa pulkkamäkeä, aattelin mie ehkä jopa yllättää itseni ja löytää tieni salillekin!

Mukavaa viikonloppua sinne ruudun toiselle puolelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti