lauantai 26. huhtikuuta 2014

Jotain vanhaa, jotain uutta!

Ja puhun nyt ruokakokeiluista! Tein keskiviikkona illansuussa tilauksen Ruohonjuureen ja odottelin pakettia saapuvaksi vasta ensi viikolla! Mutta eilen iltapäivällä sainkin jo viestiä, että paketti oli saapunut. Onneksi olin tajunnut tilata paketin Citymarketin Smartpostiin, koska en eilen olisi ehtinyt missään välissä postiin. Eilen kun oltiin melko lailla erilaisissa tunnelmissa kuin tänään. ;)

Juhlittiin Tonia, joka täyttää tänään 30v.


 No mutta niihin tilauksessa saapuneisiin juttuihin!


Itselle magnesius-täydennystä ja lapsille D-vitamiini suihketta lisää varastoon. Raakakaakaojauhe ei sinänsä ole uutuus, mutta en ole aiemmin käyttänyt Puhdistamon omaa. Kaikki muut ovatkin uusia tuttavuuksia, tosin sellaisia, mitä olen halunnut jo pidempään kokeilla.

PSYLLIUM - Ratamokasvin kuivattua siemenkuorta. Toimii kuitulisänä ja olen meinannut kokeilla tätä ainakin puuron sekä smoothien seassa. Plussana psyllium on myös gluteeniton, eli sopii myös keliakikoille.

VEHNÄNORAS - Toivon tämän ihmejuoman puhdistavan mun kroppaa ja ravitsevan koko kehoa. Kokeilin tänään pienen annoksen sekoitettuna veteen ja ei se ollut pahaa eikä kyllä hyvääkään... NEUTRAALIN makuista! Vähän kuin olisi juonut ruohoa veden seassa. Voisin kuvitella juovani tämän joko sellaisenaan veden kanssa tai sitten sekoittavani sen esim. viherpirtelöön. Niin tai näin, meinaan ottaa tämän osaksi joka aamuista aloevera-vitamiinit-tapaani.

POP-AMARANTTI - Amarantinjyviä mitä on paahdettu. Tästä superravinteikkaasta ja gluteenittomasta kaverista luin uusimmasta Fit-lehdestä. Olen toki lukenut amarantista aiemminkin mutten tiennyt, että niitä saa näin paahdettunakin. Amarantti on tässä pop-muodossakin oiva proteiininlähde ja sisältää paljon myös magnesiumia, kalsiumia ja rautaa. Nämä oli pieniä pylpyröitä, vähän kun popcornia tositosi pienessä muodossa. Tein jo raakasuklaata mihin näitä heitin sekaan ja oli herkkua. 50g kaakaomassa, 50g kaakaovoita, 30g kookosöljyä - nämä sulatetaan vesihauteessa. Sulaan massaan sekaan 1dl raakakaakaojauhetta ja hunajaa oman maun mukaan. Lopuksi sekoittelin 1dl pop-amarantteja suklaan sekaan ja laitoin levyn pakkaseen. NAM!



 CHIAN SIEMENET - Chia on kiinnostanut mua jo piiiiiiiiitkään juurikin sen hyvien rasvahappojen takia. Se sisältää paljon omega 3- rasvahappoja ja kutosten sekä kolmosten suhde keskenään on aika optimaalinen. Lisäksi chia on erittäin ravinnerikas - mineraaleja on paljon, proteiinia on hyvin ja kuitupitoisuus on huippu! Tänään kokeilin chiasta iltapalaksi "buddingia". Laittoin kookoamaitoa 400g ja siemeniä 1dl, sekaan heitin 3tl vanilliinia ja annoin siemenien turvota hyytelöksi. Hyytelöstä tuli tuolla suhteella liian jytyä (ainakin mun makuun), joten lisäsin hieman mantelimaitoa seokseen ja annoin olla vielä tovin jääkaapissa. Oli muuten hyvää! Nuorin junnu ei syönyt, mutta ei muutenkaan väsymykseltään syönyt iltapalaksi kuin banaanin. Isompi, 7vee puolestaan veti lasillisen ja halusi vielä lisääkin! Eli uppoaa lapsiinkin tosi kivasti! :D


Kaikki tilauksen jutut pääsevät siis ihan lähipäivinä kokeiluun (elleivät ole jo tänään olleet kokeilussa) ja uskon vakaasti, että kaikki tulevat osaksi meidän normaalia ruokavaliota! Ja hyvä niin, kummasti tälläiset kokeilut monipuolistavat sitä normaalia puuro-kana-arkea! ;)

Nyt synttärisankarin kainaloon, ihanaa viikonloppua muruset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti