maanantai 20. tammikuuta 2014

On syöty ja ulkoiltu!

Viikonloppuna on tehty erilaisia ruokia, joista haluan jakaa teidän kanssa kolme! 

1. Banaanipannarit, säilykepersikoita ja itse tehtyä "frozen yoghurtia"...



Banaanipannarit on siis tehty ohjeella 1 banaani ja kaksi munaa. Tällä kertaa laitoin sekaan muutaman ruokalusikallisen vaniljan makuista heraa. Lättyset paistelin kookosöljyssä. 
Frozen yoghurtilla puolestaan ei ole mitään tekemistä jugurtin kanssa. Se sisältää banaania, rahkaa, mantelimaitoa ja mangososetta (Bonne). Nää kaikki blenderissä sekasin ja pakkaseen. Sitten sekoittelee tätä massaa noin puolen tunnin välein ja antaa jäätyä. Lopuksi jäätyneen massan voi vielä käyttää blenderissä mutta me ei maltettu. ;)

2. Vispipuuro



Ihan perus-juttua... Isoäidin pihan viinimarjoista keitettyä "mehua" johon keitetään löysähkö mannapuuro. Jäähdytys kunnolla kylmäksi ja vatkataan vaahdoksi. On muuten NIIN hyvää ja ihanan pehmeää. Kuka laittaa sekaan sokeria (tai jotain muuta makeutusta), kuka ei.

3. Kukkakaali-parsakaaligratiini kinkulla.

Kaalit vuokaan...


Sipuli ja kinkut vuokaan...


"Munamaito" päälle... n.5dl kermaa tai vastaavaa, 2 kananmunaa, juustoraastetta ja mausteita (mm. valkosipulia, pippuria, oreganoa)... ja vielä ripaus juustoa komeuden päälle. ;)


Uunissa 200asteessa reilun puoli tuntia. Tuossa ajassa kukka- ja parsakaaliin jää kunnon suutuntuma. Jos tykkää pehmeämmistä kasviksista niin pitää pidempään uunissa ja laittaa päälle vaikka folion ettei juusto ruskistu liikaa. NamNam! 

Ja näiden lisäksi meillä on ulkoltu!


Nauttikaahan näistä ilmoista. Me saatiin olla NIIN pitkään pimeässä ja sateessa. Onko mikään niin ihanaa kuin nähdä pitkästä aikaa valoa ja aurinkoa, vaikka ilma olisikin kuinka kylmä tahansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti