perjantai 20. joulukuuta 2013

Rakkaudesta kehonhuoltoon.

Aion jo ties monettako kertaa hehkuttaa teille yhtä rakastamaani lajia, bodybalancea!

Kävin tänään aamulla toistamiseen kokeilemassa tämän uuden ohjelman, numeron 63. Ensinnäkin se tunne mikä aamutreenistä tulee on mahtava ja toisekseen tämä uusin ohjelma on ihan mahtava. Taidan sanoa näin jokaisen ohjelman kohdalla. ;)

Tässä tällä hetkellä pyörivässä ohjelmassa on paljon haastetta ja lihasvoimaa, mutta myös riittävästi kehonhuoltoa ja venytystä. Ja mitä tarkoittaa riittävä haaste ja lihasvoima... noh, ensinnäkin jalan voimaa tehdään lähes neljä minuuttia puolelleen. Tämä on ainakin minulle aivan riittävä aika sotureita niin, että saan tuntumaa jalkoihin. Myös tasapaino-osio on mukavan haastava. Puolestaan pitkät ja rauhalliset venytykset selälle ja jaloille tuntuvat ihanilta. Tällä kertaa myös vatsa- sekä selkäosiot ovat haasteelliset ja juurikin siitä syystä tehokkaat ja toimivat.

Lopussa on ihana rentoutua ja laskea kaikki ajatukset pois mielestä. Mun on pakko myöntää, että viime lauantaina perjantaisen balancen jäljiltä tuntui mukavasti etureisissä, pakaroissa sekä syvissä että vinoissa vatsalihaksissa.... toisaalta olo oli kuitenkin muuten parempi, jo pidempään vihoitellut selkä ei tuntunut niin pahalta. Ja tänään pystyin tekemään muutamia liikkeitä oikeasti haastaen itseäni ja ylittämään omia esteitäni.

Mie tykkään haastaa itseäni ja kokeilla erilaisia juttuja. Balancessa musta tuntuu aina, että pystyn haastamaan itseni kokonaisvaltaisesti, sekä mun lihasvoiman, liikkuvuuden että oman mielen. Vaikeinta mulle on balancessa, niinkuin joogassakin on ollu, se mielen rauhoittaminen. Se onnistuu kyllä, nykyään, mutta oli aika jolloin tämä tättähäärä ei osannut pysähtyä, ei edes balancessa tai joogassa. Mutta se mistä olen erityisen kiitollinen on, että olen opetellut sen taidon. Se tekee useasti aika hyvää. :)

Tänään on hyvä päivä, kiitos ihanan aamun!

2 kommenttia:

 1. Balance ja Pilates on mun lemppareitani myös. pilatesta teen kotona silloin tällöin mut onhan se ihanaa päästä balanceen ihan vaik keskittymään omaan itseen. Se lopun rentoutuminen mulla vaan kovin usein on jo hetki kun ajatukset lähtee lentään (mitä lapsille iltapalaksi jne.) ja se on tylsä juttu. Ja eihän niihin venytyksiin tahdo taipua näiden makkaroiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaatii kyllä keskittymistä ja harjoittelua, että osaa laskea ajatuksista irti. Mutta on myös todella palkitsvaa sitten kun sn pystyy tekemään. :)
   Ja venytykset on helpompia ilman makkaroita, sen myönnän itsekin... vaikka ei ne kaikki kyllä helppoja ole vaikkei olis yhtäkään makkaraa missään... ;)

   Poista