lauantai 19. lokakuuta 2013

Social Food

Koko viikon olen ollut suhtkoht kiitettävässä yskässä, mutta tänään aamulla kuitenkin suuntasin tieni kohti Helsinkiä, sillä en halunnut mistään hinnasta jättää tätä päivää väliin. Suuntasimme opiskeluryhmämme kanssa MasterChef-voittaja Mika Tuomosen omistamaan "täyden palvelun yritykseen": Social Foodiin.

Uunituoretta patonkia!


Päivä alkoi pienellä briiffauksella ja aika nopeasti pääsimme oikeasti työntouhuun. Mika antoi meille ohjeet, joissa oli määrät suurinpiirtein ja kannusti kaiken aikaa kokeilemaan itse mikä sopisi ja mikä ei. Itsehän rakastan ruuan laittoa ja tästä kaameasta olosta huolimatta tunsin olevani ihan elementissäni pitkästä aikaa kunnon keittiössä. "Vanhat" leipomon ja keittiön ajat nousi kummasti mieleen ja olo oli jotenkin erityisen kotoisa. Tehtiin ensimmäiseksi aamiasta, joka loppujen lopuksi syötiin vasta puolen päivän aikaan. Tarjolla oli pareittain tehtynä mysliä ja jugurttia, kasvistäytteinen munakasrulla sekä kolmea erilaista smoothieta.Aamiaisen kaikki osiot olivat jollain tasolla minulle tuttuja, mutta paljon tuli hyödyllisiä vinkkejä je neuvoja. Ruuanlaitto on juuri siitä syystä hienoa puuhaa, että saman ruuan teossa on monia tapoja päästä todella hyvään lopputulokseen. Tämän päivän aikana totesin jälleen kerran itsekin sen ettei ruuanlaiton tarvitse olla mitään ydinfysiikkaa ja kuten Mikakin sanoi, ei se ole vaikeaa ellei siitä tee itselleen vaikeaa.

Aamiaisen jälkeen siivottiin paikat, pidettiin pienehkä tauko ja saatiin uudet ohjeistukset. Luvassa oli mm. gazpachoa, falafeleja ja ratatouillea. Hirveän hienoja nimiä, mutta NIIN yksinkertaisia ruokia.  Itse pääsin tekemään parini kanssa juurikin gazpachon sekä uunipunajuuria. Jälkimmäisiä olen tehnyt kotonakin, joten ne eivät olleet uusi juttu, mutta tuota keittoa en ollut aiemmin tehnyt, joten innolla tartuin työhän. Ihana parini tosin oppi siitä vieläkin enemmän, kun kalttasi tomaatteja ensimmäistä kertaa elämässään. Lopputulemana KAIKKI ruuat olivat aivan mielettömän herkullisia ja esim. falafelit itse tehtynä tulevat aivan varmasti mukaan meidän perheen ruokavalioon.

Punajuuret suoraan uunistaGazpachoRatatouilleFalafel-pullat
Mikan paistamat kanat!


Päivä oli ihan huikean hieno ja se kuluikin aivan liian nopeasti. Rennolla fiiliksellä ja yhteisellä hyvällä hengellä päivä sujui leppoisasti kokkaillen. Ja koska nyt kouluttajana oli juurikin MasterChef-voittaja niin pitihän näiden bloggaajien ottaa vähän näitä kaverikuviakin. ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti