keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Liikunnan ilo!

Tiedättekö tää "hidastelu" ja itsensä kuunteleminen tässä liikkumisessa on tainnut jo vähän tehota! Eilen illalla mulla oli ihan voittaja olo liikkumisen suhteen. Aamupäivällä vetästy tajuttoman lämmin ja hikinen zumba sekä illalla töiden jälkeen hikinen, mutta samalla rauhoittava bodybalance. Mietin nukkumaan käydessäni, että miksen ole jo hivenen aiemmin rauhoittanut tilannetta ja tehnyt itselleni parhaaksi. Toki alan nyt jo hieman haikailemaan salille rautojen pariin, mutta eikös sekin kerro siitä, että tauko tekee tehtäväänsä. Se kertoo minulle myös siitä, kuinka tärkeäksi osaksi elämää salitreeni on noussut. KUITENKIN meinaan ainakin vielä ensi viikon keskittyä vain ja ainoastaan muuhun liikuntaan. Tämä muu liikunta saaneekin nyt olla ainakin zumbaa, balancea, bodyjamia, pyöräilyä ja juoksua... sekä mahdollisesti jotain muutakin, eihän sitä koskaan tiedä mitä kaikkea intoudun tekemään ja kokeilemaan. ;)

Zumbaamaan mars!
Kokeiluista puheenollen...Eilen mulla olisi myös ollut mahdollisuus mennä ystävien kanssa puistoon temppuilemaan... Yksi mun ystävä harrastaa acrojoogaa ja muita kivoja "temppujuttuja" ja oli Lahdesta käymässä täällä Kotkassa, MUTTA koska allekirjoittanut sattui olemaan töissä, niin en päässyt mukaan. Olisin varmasti saanut hyviä neuvoja ja vinkkejä ainakin käsilläseisontaan! Mutta ehkä me tässä vielä kesän aikana ehditään kehittelemään toinenkin mahdollisuus puistotemppuiluun?!? ;) Yhdessä tekeminen on aina kivaa. 

Olen myös pähkäillyt tässä "rauhotellessani" mun "jatkoa". Tahtoisin kuitenkin pudottaa vielä niitä --viimeisiä-- kiloja ja olenkin pähkäillyt, että pitäisikö tuo varsinainen salitreeni unohtaa hetkeksi. Siis toki tiedän, että lihastreeni tukee painon pudotusta omalla tavallaan, mutta aerobinenhan se painoa pudottaa (tai jos nyt ihan tarkkoja ollaan niin ruokavaliohan se homman takaa!). Tarkoitus ei kuitenkaan olisi ihan täysin unohtaa niitä lihaksiakaan, vaan hieman keventää siltä alueelta ja tehdä hieman enemmän juurikin aerobista liikuntaa. Sitten kun paino olisi hivunnut kivasti alaspäin niin voisi pikkuhiljaa taas lisäillä kunnollista painojen kanssa heilumista mukaan.... ja ehkä mahdollisesti nostaa painoa taas pikkusen ylöspäin, mutta lihasten muodossa. ;) Tää tuntuu olevan mulle tälläinen "ikuisuus-dilemma"! Olenkin monesti miettinyt, että voi kuinka kiva olisi jos ei koskaa olisi lihonut ihan niin isoksi, vaan olisi löytänyt silti tämän liikunnan ilon jo vähän aiemmin! Kyllähän ne näillä mun treenimäärillä lihakset jo varmasti kivasti erottuis, jos ei olis tätä ylimäärästä rasvaa siinä lihasten päällä! ;) Mutta tehty mikä tehty, nyt täytyy mennä näillä mitä on itse itselleen suonut.

 
Koska onhan tämä vähän parempi...
kuin esim. tämä. Ja kuvilla on eroa aika liki vuosi!

Mutta kuten jo edelläkin sanoin, nyt ainakin tämä ja ensi viikko mennään vielä näillä ja sit katsotaan uusiksi mitä tehdään. Tää loppuviikon juhannuskin "sotkee" hieman normikuvioita, mutta ei haittaa! Nyt annan itselleni luvan nauttia grilliruuasta sekä auringosta ja läheisistä ihmisistä. Perjantaina suunnataan isoäitini tykö Tiuskaan koko konkkaronkka ja juhlistetaan samalla juhannusta sekä äitini pyöreitä vuosia.

Kuten jo Instagramiin kirjoittelinkin: Onnea on asua meren äärellä!

Minkälaisia suunnitelmia teillä on juhannukseksi? Vai muuttaako tämä keskikesän juhla teidän normaalia rytmiä mitenkään?

4 kommenttia:

 1. Isoja ajatuksia, Tea. Kuten omassa postauksessanikin kirjoittelin, niin kaikki ajallaan ja stressaamatta. Tässä on kuitenkin koko loppuelämä aikaa, vaikka tiedän että se on joskus oikein ärsyttävä ajatus - etenkin jos sattuu olemaan tällainen kaikkitännemiullenythetipaikalla-tyyppinen ihminen kuin itse olen :D No, oppiipahan kärsivällisyyttäkin tässä samalla :)

  Oikein aurinkoista juhannusta koko teidän perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, pitäis osata ajatella kuinka lyhyita aikoja viikot ja jopa kuukaudet ovat, mutt kaikkihetimullenyt ei ehkä jaksa odotella. ;)

   Hyvää juhannusta sinne kotipuoleen sinullekin! <3

   Poista
 2. Ehdottomasti mennää uudemman kerran porukalla temppuilee ja puistoilee!! :) Ja tiistaista mulla vieläkin vatsalihakset mukavasti ilmoittelee olemassaolostaan, joten varsin hyvää treeniä myös vaikka ihan rennosti ottaiskin. :D Niin, ja juhannus menee la-su töissä, joten aattokin tulee otettuu varsin rauhallisesti. Mulla muuten myös alkaa taas raudannostohinku nousta, mut tässä onkin ollu jo reilu kuukauden tauko siitä lystistä ku ei tanssitreeneiltä oikein kerinny.. Mut jospa ens viikolla sais taas ladattua salikortin. :)
  Ihanaa juhannusta teidän poppoolle! <3 -Maiski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, me mennään perjantaina Tiuskaan koko perheen voimin, toivotaan vaan kovasti lämpöä et sais olla ulkona ja pojat pääsis polskimaan yms.
   Sulla onkin ollu kiirettä niiden tanssien suhteen, ehkä ihan hyväkin et olet vähän "rauhotellut" muita juttuja. Ja kyllähän mullekin alkaa tää taukoilu varmasti ihan kohta jo riittää, mut nyt oli pakko ottaa aikalisä. Odottelen jo sitä tunnetta ja olotilaa minkä saan sitten kun annan itselleni luvan vetästä kunnon rautatreenin! ;)
   Ihanaa juhannusta teillekin, vaiks se meneekin tollai enemmän tai vähemmän töissä! <3

   Poista