tiistai 7. toukokuuta 2013

Pikaruokaa tai ruoasta pikana!

Ruokakaupassa käynti, se on kuulkaas mielenkiintoista puuhaa... Etenkin kun olet päättänyt ottaa lisää asioita ruokavalioosi ja sitten niitä purkkeja ja paketteja väännetään ja käännetään ja tutkitaan ja tuskaillaan! Noh, hyvin me siitä eilen selvittiin ja mielenkiintoisia löytöjä saatiin ostettua. Ja vaikka ostimme aika uusiakin tuttavuuksia niin siltikään kauppalasku ei niin hirvittävästi noussut. Toki me ollaan aika tarkaneuron ihmisiä, eikä meillä mene muutenkaan ruokaan ihan mielettömiä summia rahaa niin ei mennyt nytkään. Olen joskus aimminkin kertonut, että meillä suunnitellaan ruokalista, jonka mukaan tehdään kauppalista ja siinä pitäydytään (ainakin pääsääntöisesti). Näin teimme myös nyt, ja jotenkin luulen, että se helpotti osaltaan meidän kauppareissua, kun kaikki tuotteet luki listassa. ;) Mutta mitäs sieltä sitten tarttuikaan?

Ostoskärryt... ne maailman kamalimmat autokärryt, täynnä tavaraa!

Joo joo, mehut on pahaksi! Näissä kuitenkin Gefilus ja Bifidot. Toki näissä ei tuo sokeri-juttu ole ehkä ihan niin kohdillaan, mutta näitä meillä juodaan se 1,5dl aamiaisella... siis yhtä laatua kerrallaan tietenkin. Maidot vaihdoin kevytmaitoon ja tuohon luomuun. Teen itselläni parhaillaan "koetta" pystynkö juomaan tuota maitoa kahvin seassa, vai täytyykö minun tyytyä laktoosittomaan. Monihan saattaa pystyä juomaan luomumaitoa pikkuisen vaikkei vatsa tykkäisi normaalista maidosta ollenkaan.
 

Tofua ja sen kanssa pikaruokana vihanneksia... toki tuoreet olisi aina parempi vaihtoehto, mutta joskus on sallittua hieman oikaista, ainakin minun mielestä.


Ituja, tykkään näistä ihan hirveästi, mutta en oikeastaan osta niitä koskaan... syytä en tiedä! Pääasia kuitenkin on, että nyt ostin!
 

Linssejä, kikherneitä, kidneypapuja ja manteleita. Punaisia linssejä ollaan kokeiltu ennenkin, samoin kuin mantelitkin ovat vanhoja tuttuja (näistä tosin on tulossa eräs kokeilu). Ja periaatteessahan pavutkin ovat tuttuja, muttei tällä tavalla liottamisen ja keittämisen kautta. Kikherneistä olisi tarkoitus kokeilla itse tehtyä Hummusta, kunhan tässä kaiken ehtii. ;)


Toki tuolta kärryistä löytyi paljon muutakin, mutta tässä lähinnä ne uudet asiat... marjoja ja vihanneksia korista löytyy, kuten kalaakin. Noh, mitäs näistä sitten voi syntyä? Tai sanotaanko ennemmin niin, että mitäs näistä nyt olen ehtinyt tehdä?

100g voita ja 1dl oliiviöljyä... blenderiin ja siitä syntyy pikkusen paremmat ravintoarvot omaava levite... Tää on aika ihanan "vaahtomaista" ja ainakin perunoiden päällä mielettömän hyvää. Toki kohtuu kannattaa nyt muistaa sitten! :D


Tofuwokkia iduilla höystettynä! Tofu oli ihan hyvää... tosin tuo kylmäsavun makuinen ei ehkä ollut paras mahdollinen vaihtoehto tähän ruokaan. Todettiin, että aletaan tekemään tämänkin tuotteen kanssa niin, että marinoidaan se itse. Eli maustetaan oman maun mukaan, kuten kaikki kanat, lihat ja kalatkin. Vaatii hieman toki totuttelua ja opettelua miten tästä saa parhaan mahdollisen ruuan tehtyä. Toni laittoi minulle tänään töistä viestiä, että tofu ei ole enää uudelleen lämmitettynä hyvää, vaan muuttuu kumimaiseksi... tämä täytyy pitää itsekin mielessä. ;)


Lohta uunissa, keitetty peruna itse tekemällä levitteellä, parsakaalia ja kukkakaalia. Tää on ihan mun suurin herkkuruoka!


Kaikki tämä on ollut toistaiseksi ainakin helppoa ja ruokakin on maistunut aivan mielettömän hyvälle. Nää viimiset kuvat kuvaa vähän näitä eilisen ja tämän päivän fiiliksiä... ;)

Idut on hyviä!

JesJesJoo!

Jos TEILTÄ löytyy kivoja ja hyviä ohjeita näistä meille uusista jutuista niin laittakaa ihmeessä tulemaan! :)

6 kommenttia:

 1. Tämän hetken ehdoton suosikki on marokkolainen kikhernekeitto, ohje löytyy Chocochilin blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin heti katsomassa millaista tämä olisi ja mielenkiinto tosissaan heräsi. Kyseisestä blogista varmasti löytyisi paljon muitakin kokeilemisen arvoisia ohjeita, täytyy tutkia vapaapäivien aikana tarkemmin. :)

   Poista
 2. Mä oon joskus tehny kikherneistä pihvejä, ne oli hyviä. Hommaa vaan oli jonkun verran. Tofun itsemarnointi auttaa asiaa paljon mutta lämmittäminen joo tekee helposti oudoksi koostumuksen. Tofua kannattaa koittaa myös makkarana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tofusta makkaroita? Vai onko ne samoja kun soijanakit? :)

   Poista
 3. nam näyttääpä herrrrkullisilta ruuilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt täytyy kyllä myöntää itsekin et on ollut aika herkkuja! ;)

   Poista