sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Meneehän nää viikonloput vaikka päällään seisten!

Heissan ja mukavaa sunnuntaista aamua! Viikko on taas vierähtänyt tähän vapaaseen lepopäivään ja fiilikset on tänä aamuna aika hyvät. Aurinkokin näyttäis paistelevan, vaikka tuulista tuola ulkona näyttäiskin olevan, mutta täällä meillä meren vieressä tuuli on enemminkin sääntö kuin poikkeus.

Noh, mitäs tällä viikolla on tapahtunut... siis tuon keskiviikon itsensä ylityksen jälkeen. Aika normaalia elämää ollaan elelty, mutta muutaman asian haluan nostaa esiin ja kertoa teillekin!

Aloitetaan ruuasta. Tällä viikolla vihdoin ja viimein kokeilin kidneypapuja. Niiden valmistelu on jokseenkin työlästä, mutta kannattavaa. Ensin siis liotus yön yli (ainakin 12tuntia lukee pussin kyljessä) ja sitten huuhtelua ja keittämistä noin tunnin verran miedolla lämmöllä. Itse lisäsin papuja tomaattiseen jauhelihakastikkeeseen... tälläinen aloitus lähinnä siksi, että lapset saivat maistaa tätä uutta makua jonkun tutun ja turvallisen ruuan seassa... noh, molemmat lapset söivät papuja ihan mielellään, joten nämä pääsevät kyllä jatkossakin meidän ruokavalioon. Itse olen aina tykännyt kyseisten papujen jauhoisesta rakenteesta ja nyt mietinkin kaiken aikaa, että mitä niistä seuraavaksi tekisi! ;)


Lisänä täysjyvämakaronia sekä kurkkua ja kukkakaalia!
Tällä viikolla tein taas myös mysliä... Se on kyllä NIIN helppo tehdä itse, että suosittelen kaikille. Ja näin tietää tasan tarkkaan mitä siihen on laittanut, eikä tarvitse miettiä onko se nyt liian sokeroitua jne. Tällä kertaa sekoittelin kaurahiutaleita sekä neljänviljanhiutaleita, kaura- ja ruisleseitä, pellavan-, kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä sekä pähkinäsekoitusta. Päälle pusersin hieman hunajaa ja kaiken komeuden laitoin pellillä uuniin 200asteeseen noin kymmeneksi minuutiksi. NAM!

Menossa uuniin...
Yksi lukuisista tarjoiluehdotuksista.

Ja tottahan toki, tälläkin viikolla on tullut paisteltua banaanipannareita! Nää alkaa olemaan jo meidän lastenkin ehdoton hitti! :D



Eilen meillä oli Huumalla sporttipäivä ja muutamia ylimääräisiä tunteja... pääsin pitkästä aikaa zumbailemaan. Täytyy kyllä sanoa, että tykkään kyseisestäkin lajista ihan hurjasti! Toki tää on sellainen liikuntamuoto mihin vaikuttaa ohjaaja aivan mielettömän paljon. Onneksi meidän salilla zumbaa vetävät henkilöt ovat kaikki aivan mielettömän taitavia kyseisessä lajissa. Eilenkin multa paloi kaloreita aivan käsittämätön määrä, koska hyvän ohjaajan perässä on vaan PAKKO painaa aivan täysillä ja hymy korvissa! Ohjaaja vaikuttaa ainakin muhun ihan valtavasti ja nyt mentiin lujaa... kuten kuvakin sen kertoo! ;)

Kuva otettu vasta kotona, just ennen suihkua!

Ja sitten päästäänkin asiaan, mihin tuo otsikkokin viittaa... Tosiaan "päällään" seisontaan. Eilen taas kokeilin sitä pitkästä aikaa ja päätin ruveta treenaamaan sitä sillai enemmän tai vähemmän tosissaan. Toistaiseksi tarvitsen tähän avuksi miehen sekä seinän! Käsilläseisonnan osaan seinää vasten ilman avustusta, mutta ainakaan tässä kotona hyllyjen alla en vielä uskaltanut "heittäytyä" seinälle ilman miehen apua. Mutta ensimmäinen tavoite olisi päästä itse tähän asentoon seinää vasten... Siitä sitten ehkä jonain päivänä jopa ilman seinää ihan omien lihasten tukemana. Toki tiedän, että tämä vaatii hyvän tasapainon sekä paljon syviä lihaksia (ja jokusen pinnallisemmankin... ;)), mutta aina voi yrittää tavoitella tähtiä taivaalta. Tässä pari kuvaa siitä, miltä kyseinen asento tällä hetkellä näyttää.


Ensin niin, että jalat ovat suorana... keskivartalo pysyy aika hyvin kasassa, mutta jalat kaartuvat lantiosta lähtien seinälle...



Sitten kokeilin tätä niin, että jalat ovat polvista koukussa... tämähän tarkoittaa samalla myös sitä, että ylävartalo täytyy viedä kauemmas seinästä. Jalat olisivat tosin voineet olla vieläkin enemmän koukussa, mutta sitä 90asteen kulmaa polvissa voidaan jatkossa viilata.



Molemmissa edellä olevissa liikkeissä suurin paino on mun käsillä, etten vahingossakaan vaurioita tai satuta niskaa. Tää ei ole mun mielestä mikään ihan helppo juttu ja siksi tätä kannattaakin kokeilla TODELLA varovaisesti. Tässä asennossa on kuitenkin mahdollisuus satuttaa itsensä todenteolla, jos ei jaksakkaan kannatella itseään. Mutta tälläistä minä täällä aloittelen... josko tässä samalla saisi huomaamattaan treenailtua niitä syviä keskivartalon lihaksia. :)

Ja loppuun vielä PALJASTUSKUVIA! Tän tytön kondis tänä aamuna. Ei se enää ihan pahalta näytä, vaikka siinä hivenen vielä ylimäärästä onkin! ;) Ja joo, just olin sängystä noussut, eli kasvot ja hiukset todellakin sen näköset!




Mutta nyt pihalle ja leppoisan sunnuntain viettoon! Mukavaa pyhää ihmiset!

2 kommenttia:

  1. Ei liity mitenkään tähän postaukseen, mutta tänään oli pakko lueskella kaikki siun blogin Hypoxi-jutut uudelleen läpi :) Voi vitsi se oli hyväntuntuista puuhaa!

    VastaaPoista