keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Positiivista ajattelua haetaan!

Olen melkoisen positiivinen ihminen pohjimmiltani... MUTTA ihan liian usein ajattelen erinäiset asiat pessimistisesti. Ihan varmasti vain siksi, että pessimisti ei pety ja jos ei ole toivonut tai ajatellut jotain asiaa positiivisesti niin ei tipu niin korkealta. Tiedän suojelevani tällä itseäni, sitä ettei pettymys tuntuisi niin kipeältä. Jos en toivo tai haaveile paremmasta, en voi pettyä kauhean pahasti tai lopputulema voi olla ihan jopa positiivineen. Huomaan olevani hieman salaa pessimisti... siis sillälailla kotona. En minä sitä muille ihmisille halua näyttää, sillä se voisi antaa vääränlaisen kuvan minusta ja siitä mitä haluan "jakaa" ihmisille. Ja osittain varmasti myös siksi, että en ole aina ollut tälläinen, enkä tunne oloani kotoisaksi näiden ajatusten parissa.

24980972903104428_v3kfvkit_c_large


Eilen oli herkuttoman ajanjakson toinen päivä ja mitä me tehtiin miehen kanssa? Syötiin kebabia!!! Tää on tietysti vähän kaksijakoinen juttu, että onko se periaatteessa herkku vai "vaan" ruokaa, mutta siltikään ei oltu ylpeitä itsestämme! Kun hetken aikaa molemmat manailimme "kylläpäs olen täynnä!" "olipas taas järkevää" "jaksettiinhan me JOPA päivä ilman herkkuja" jne. Niin minä tokaisin "pitäisköhän lopettaa tää tällänen ajattelu ja miettiä vaikka, että olipas hyvää ja tulinpas täyteen..." Johon mies jatkoi "joo ja miettiä vaan, että nyt tätä ei sitten tarvitse vähään aikaan syödäkkään, mutta täytyy kyllä myöntää, että tosiaan hyvää oli!" Se oli aivan kuin salamanisku taivaalta! Sitten jatkettiin juttelua ylipäänsä siitä, että asiat pitäisi nähdä positiivisemmin. Myönsin hänelle (ja nyt teillekin), että olen  viime aikoina lipsunut taas siihen samaan ikävään ajattelutapaan, jossa ruoskin itseäni kaikesta mitä teen väärin (eli siis kaiken) ja näen itseni TAAS vain huonona ihmisenä joka tekee vääriä valintoja.

Tumblr_mfaor0v67j1rmv3eao1_500_large

Myönsin, että liian usein ajattelen, etten ole kelpo mihinkään... en osaa mitään... enkä pysty mihinkään! Tämä liittyy ihan jokapäiväiseen elämään yhtä lailla kuin esimerkiksi treenaamiseen. Mies puolestaan kertoi mitä tästä kaikesta ajattelee... hän kun ei pysty käsittämään sitä, miten voin edelleen kaiken tämän kuljetun matkan (etenkin tämän elämäntaparemontin) jälkeenkin ajatella etten muka pystyisi johonkin. Hän ei ymmärrä sitä, miten en edelleenkään uskalla olla ylpeä itsestäni ja niistä asioista joita olen saavuttanut. Hän ei ymmärrä sitä, miksi annan muiden ihmisten sanojen ja tekemisten vaikuttaa niin paljon omaan tekemiseeni ja etenkin ajatteluun. Ennen kaikkea hän ei ymmärrä sitä, miksen näe itseäni sinä minä hän minut näkee - hienona ihmisenä, mahtavana äitinä, esimerkkinä muille, rakkaana ja tärkeänä persoonana, urheilullisena nuorena naisena. Niin miksi en? Ja voin ihan suoraan myöntää teille, että siksi että pelkään! Pelkään, että musta tulee itsekäs ja nokkava... pelkään, että kadotan ympäriltäni ne vähäisimmätkin tärkeät ihmiset koska olen itsekäs... pelkään, että menetän kaiken mulle tärkeän koska ajattelen itseäni! Pelkään olla jotain sellaista mitä en ole koskaan ollut... pelkään ajatella itseäni! Pelkään sitä, mitä muut ihmiset minusta ajattelevat, vaikka tiedän etten voikaan miellyttää kaikkia.

147915168982982730_ztywxeix_c_large

Mietin itsekin tätä asiaa kovasti... miksi jaksan ja haluan kannustaa ja työntää muita eteenpäin erilaisissa asioissa? Miksi kannustan muita ottamaan uusia askelia ja haasteeita vastaan? Mikä tekee minusta itsestäni niin erilaisen etten anna itselleni mahdollisuutta tai kannustusta tälläisissä asioissa? Miten olen itse muka niin erilainen etten ansaitsisi kaikkea sitä mihin monet muutkin pystyvät? Päätin siis alkaa etsiä sitä positiivista ajattelua ihan kaikkeen tässä elämässä. Ei se helppoa ole ja varmasti vielä monesti löydän itseni ajattelemasta negatiivisia ajatuksia itsestäni, mutta nyt ainakin toivottavasti tiedostan nämä heikkouteni helpommin ja osaan tarttua niihin heti. (kaikki kuvat we<3it)

Tumblr_mfirdra9iu1rgi27so1_500_large

4 kommenttia:

  1. Tea-kulta, terve itsekkyys ei oo keneltäkään pois, ja jos joku kokee sen esim. nokkavuutena, niin miun mielestä se kertoo vain siitä, että se toinen ihminen ei vielä kykene samantasoiseen ajatteluun ja itsensä kunnioittamiseen. Mie tiedän olevani melko peruspositiivinen ihminen ja annan sen myös näkyä - pääasia, että tiedän tekeväni sen vilpittömästi enkä vain näyttele. Miulla itellänikin on mennyt tosi kauan "oppia" tähän ajatusmalliin, eikä se todellakaan siis käynyt ihan sormia napsauttamalla. Usko tai älä, niin mie olin ennen ihan kamala valittaja. Valisitävalitätäjavalivielävähäntuotakin... Jossain vaiheessa sitten pysähdyin, kun tajusin että esimerkiksi meidän äiti huomautteli tosi usein tyyliin: "Älä Anna koko ajan äksyä ja valita!" Tajusin, että tuossa oli tosiaan jotain perää. Miusta tuntuu, että tää positiiviseen ajatteluun ja nimenomaan terveeseen itsekkyyteen&itserakkauteen oppiminen on ollut tosi kokonaisvaltainen prosessi. Oon monesti miettinyt, että saatan olla joidenkin silmissä jopa ärsyttävän positiivinen ja oman arvoni tunteva (joskus olen saanut tästä mm. blogiin kommentteja), mutta kun itse tiedän minkä matkan olen kulkenut ja miten olen tähän pisteeseen päässyt, niin en jaksa enää välittää mitä muut ajattelevat :) Ja kuten tuossa alussa sanoin, niin voin seisoa tämän olemukseni takana enkä todellakaan vedä mitään roolia tms.

    Positiivisen ajattelun moodiin ei siis voi ihan tuosta noin vaan kääntyä, vaan sekin - ihan kuten vaikka liikunta - on miun mielestä otettava elämäntavaksi eikä tässäkään pikadieetit auta ;) Muista, että siulla on täysi oikeus olla itsestäsi ja saavutuksistasi ylpeä, ja uskonkin että juuri niistä siun on helppo ammentaa myös positiivisia ajatuksia elämääsi ylipäätään :) Muista myös se, että täällä siun blogin lukijoissasi on joukko ihmisiä, jotka ovat myös siusta ihan äärettömän ylpeitä ja tsemppaavat jatkamaan samalla linjalla! Oot aivan mahtava nainen, jonka on nyt aika sädehtiä ja näyttää hyvää oloaan ulospäin :) Maailma menettää paljon, jos sie annat noiden ajatusten ja fiilistesi jäädä levittämättä ympärillesi! Oot upea ja aito ihminen, josta ei varmasti saisi "huonolla" tavalla itsekästä sitten tekemälläkään <3

    (Huh, tulipas kunnon vuodatus, mutta itsepä kirjoitit näin ajatuksia herättävästä aiheesta ;) Pus! <3)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Anna! Luin tän jo eilen, mut en osannu vastata mitään kyynelien lävitse! Enkä kyllä oikein osaa vieläkään vastata mitään, niin hiljaseksi sun sanat vetää.

      Ja oikeassahan sinä olet, siksi tämän kirjoinkin, koska on itseänikin alkanut inhottaa tälläinen olo ja tekeminen. Toivottavasti tästä on vain suuntana positiivisempi ajattelu ja itsensä kunnioittaminen.

      Kiitos, että olet siellä ruudun toisella puolella ja jaksat "kuunnella" mun juttuja niin hyvänä kuin huononakin päivänä! <3

      Poista
  2. Kuules nyt nainen, nokkavana ei voi pitää sitä tyyppiä mitenkään joka loisteli siellä lavalla. Sen itseensä tyytyväisyyden voi hoitaa niin monella tapaa ja se että kunnioittaa itseään on eri asia kun omahyväisyys. Mä luulen että sä saat kyllä ihan ajoissa palautetta jos sellaseen meinaat livetä ja jos et ole saanut niin sitten anna mennä vaan ja ole ylpeä siitä missä olet <3 (nut tuli oikein syrämmellä kun piti puhitsta sulle näin ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana! Se on vaan jotenkin vaikea asia, kun on omannut niin pitkään huonon itsetunnon, mikä sitten yhtäkkiä alkaakin parantua oikein roimasti. Mutta luulen, että tähän varmasti tottuu, koska onhan tää kuitenkin yleisesti ottaen normaali olotila. Ja syrämmiä vaan, heti aamusta piti vähän kyyneleet silmissä täällä olla! ;)

      Poista