maanantai 10. joulukuuta 2012

Jännitystä ilmassa!

Tämä alkanut viikko on kiireinen ja jännityksen täyteinen! Meillä on tällä viikolla viimiset tanssitunnit tänä lukukautena ja sunnuntaina kaksi näytöstä! Näytöspäivä on aina erityinen! Kaikki se järjestäminen ja kaoottinen sekamelska... jännitys ja tuskailu... hauskuus ja yhdessäolo! Päivä on aina ihan huippu ja fiilis mieletön. Tosin se väsymys mikä iskee jännityksen lauetessa on myös aika huima! Sunnuntai alkaa aikalailla klo. 8.00 ja ensin vedetään kenraalit läpi ja samalla juostaan ympyrää järjestellen kaikki jutut kuntoon, koristellaan, leivotaan kahvioon, meikataan, väännetään hiuksia, panikoidaan kaikki esitysvaatteet järjestykseen jne. Klo 14.00 on ensimmäinen näytös ja klo 17.00 toinen... noin kahdeksan-yhdeksän aikaan ehkä pääsee kotiin. Koko syksy on treenattu ja hiottu koreografioita ja tähän sunnuntaihin se kaikki huipentuu! Lisää Kotkassa toimivasta Tanssistudio Move:sta voitte lukea täältä!

Aloitin tanssin 12vuotiaana... eli siis 17vuotta sitten! Olen harrastanut tanssia yli puolet elämästäni. Ensimmäiseksi menin street-tanssitunnille ja kävin pitkään just kyseisen lajin tunnilla. Jossain vaiheessa mukaan astui erilaisia lajikokeiluja ja olen harrastanut mm. irlantilaista tanssia vuoden verran. Ohjaamisen aloitin 1999, eli sitäkin on tullut tehtyä jo mukavat 13vuotta. Muutamia välivuosia mulla tosin tanssin osalta on ollut... Vantaalla asuessani kävin hetken FootLightilla tunneilla, mutta koulu (Helsingissä) sekä työt (Vantaalla) veivät voiton ja mun aikatauluihin ei mahtunut tanssi. Sitten lähdin vuodeksi ulkomaille ja siellä en edes etsinyt mitään tanssijuttuja vaan keskityin kaikkeen muuhun. Jos olisin asunut pidempään, niin eiköhän sitä tanssia olisi tullut kaivattua, mutta vuoden aikana oli NIIN paljon muuta koettavaa etten edes ajatellut koko lajia.


Sitten muutin takaisin Kotkaan ja matka lajin parissa jatkui taas... tosin muutama "äippäloma" tässä välissä on toki tullut pidettyä. Kasvavan vatsan kanssa on ollut aika hankala hyppiä kuten street/hiphopissa tai heittää takaperin kuperkeikkaa nykäritunnilla... ;) Ja toisaalta niiden kasaantuneiden kilojen takia tanssi ei ole ollut niin nautinnollista, en vieläkään ole katsonut parin viimeisen näytöksen videota kun en pysty katsomaan itseäni siellä lavalla... ehkä tänä vuonna on jo toisin. Tällä hetkellä vedän street/HipHop tuntia 7-9vuotiaille ihanille lapsukaisille sekä nykytanssin jatkotuntia. Näiden lisäksi käyn itse showtanssissa (jota vetää ihana Enni) sekä street/hiphopissa.

Tanssi on ihanaa, tanssi kuuluu mun elämään, tanssi on intohimo. Viime vuonna pidin tauon ohjaamisesta ihan itseni takia. Jotenkin ideat oli kateissa ja oma olo kun oli mitä kamalin niin en tahtonut mennä oppilaiden eteen. En oman itsetuntoni takia enkä myöskään siksi etten uskonut antavani oppilaille parasta ohjausta. Mun mielestä hyvä ohjaaja pystyy tekemään KAIKEN mitä ohjaa (no, okei ei ehkä ihan kaikkea heti välttämättä, sillä kaiken aikaa tässä itsekin opetellaan ja opitaan) ja tähän en itse viime vuosina pystynyt, joten keskityin vuoden täysin itseeni ja omaan hyvinvointiini. Tämä lukukausi onkin ollut ihana, kun on pystynyt tekemään tanssin sarallakin uusia löytöjä itsestään. 

Miten sitten tämän lajin tulevaisuus mun elämässä? Noh, tanssia tulen varmasti harrastamaan aina, jossakin muodossa. Ohjaamista jatkan niin pitkään kuin oma jaksaminen ja rahkeet riittää. Työtä tästä ei mulle koskaan tule, olen siitäkin joskus tosi nuorena haaveillut, mutta nyt tunnen itseni ja tiedän ettei musta varmastikaan ole siihen. Tosin koskaanhan ei kannata sanoa ei koskaan.

Tumblr_lltbc9gm6j1qk10yzo1_1280_large
We<3It

2 kommenttia:

 1. Mitää? Multa on menny ihan ohi, että oot asunu Vantaalla, tai saati sitten ulkomailla? :D Miksei tästä oo koskaan puhuttu! haha

  Mutta kiitos, oonhan mä aika ihana! Ainakin välillä :D

  Ja käyppä vielä katsomassa, mitä vastasin sun kommenttiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mie kirjotin ylioppilaaksi 2003 ja sit muutin Vantaalle opiskelemaan ja kävin Helsingissä vuoden kestäneen koulun, mistä valmistuin koulunkäyntiavustajaksi. Ja siitä lähdin vuodeksi Belgiaan Brysseliin AuPairiksi... ja itseasiassa mun isäntäperheen isä ja äiti olivat just linnanjuhlissakin viime viikolla... ;))) Mutta eipä tästä varmaan ole ollut puhetta... tän poissa asumisen takia te vaan ette muistanut mua sillon kun tulin takasin näihin tanssikuvioihin... :)

   No pääsääntösesti ihana, ole hyvä! :D

   Poista