lauantai 20. lokakuuta 2012

Lukemistoa

Ostin silloin jokunen aika sitten Jan Sundellin kirjan Hanki lihasta, polta rasvaa... ja siis luinkin sen jo silloin jokunen aika sitten, mutta en ikinä saanut siitä kirjoitettua teille sen enempiä. Nyt kuitenkin ajattelin ryhdistäytyä!

Teoshan on aivan uusi ja kirjoittaja itse on ylilääkäri ja fitnesskilpailija, joten hän kyllä tietää mistä puhuu, ihan niin teoriassa kuin käytännössäkin. Kirja käsittelee helppolukuisesti lihaskuntoharjoittelua ja sitä miten treenatessa tulisi optimaalisesti syödä. Teos esittelee selkeästi erilaisia liikkeitä lihasryhmittäin havainnoillisten kuvien kera sekä antaa jokaiselle valmiit harjoitteluohjelmat. Näitähän voi siis itse soveltaa omaan elämäntilanteeseensa sopien. Ravitsemuksesta kirja kertoo juurikin ne asiat mitä tulee tietää kun treenaa lihaksia. Varsinaisesti kirja ei käsittele laihduttamista, mutta sivuaa tätä aihetta monessakin kohtaa. Jos ei muuten, niin toki terveellisen ravinnon ja liikunnan tulisi maltillisesti pudottaa painoa, jos sitä on kertynyt liikaa. Koko kirja on kaikin puolin selkeä ja mukava peruspaketti ilman mitään turhia jorinoita.Mulla on näiden kirjojen lisäksi intohimona lehdet, etenkin seuraavat kolme: Fit, Kauneus & Terveys sekä KG. Kaksi ensimmäistä mulle tulee kotiin, Fit:n tilasin -10kilon kohdalla ja K&T:n -15kilon kohdalla, hivenen palkinnoksi omista saavutuksista. KG:n ostan kaupasta aina silloin kun tajuan uuden numeron ilmestyneen. Kaikki lehdet käsittelevät minulle tärkeitä asioita, kukin kuitenkin ihan omalta kantiltaan ja omalla tyylillään.


Fit on enemmän liikuntaan ja yleiseen hyvinvointiin painottunut lehti. Siinä käsitellään liikuntaa ja ravitsemusta, mutta kaikkea kuitenkin sellaisesta näkökulmasta mikä sopii moneen elämäntilanteeseen. Lehden jutut sopivat juuri liikunnan aloittaneelle samalla tavoin kuin jo pidempään harrastaneille. Ravitsemus-jutut ovat puolestaan monipuolisia ja käsittelevät asioita laajemmaltikin kuin vain laihduttajan näkökulmasta. Uusimmassakin lehdessä oli artikkeli raakaravinnosta, itselleni melko tuntemattomasta asiasta siis. Tästä lehdestä varmasti moni saa irti paljon. 

KG puolestaan käsittelee asioita laihduttajien näkökulmasta. Tämän lehden mahtavat ruokaohjeet ihanine kuvineen saavat kerta toisensa jälkeen veden kielelle. KG:n valtti onkin juuri se, että lehti kattaa monipuolisesti jokaisen laihtumiseen liittyvän tekijän. Lisäksi mahtavat onnistumistarinat, oikeiden ihmisten kokemukset ja kertomukset, lisäävät omaakin motivaatiota. Onhan se vähän niin, että kun tälläisiä tarinoita lukee tulee itselle sellainen "jos hänkin on pystynyt, niin kyllähän minäkin!"-olo. Mahtava lehti, jos haluaa lisää tietoa laihduttamisesta tai vaikkapa uusia kevennettyjä ruokaohjeita.

Kauneus ja Terveys puolestaan on MINUN naistenlehti. Siinä on tietoa niin liikunnasta, ravinnosta, hiuksista, hyvinvoinnista kuin meikeistäkin. Kaikki artikkelit kiinnittyvät jollakin tapaa kauneuteen ja terveyteen, kuten lehden nimikin jo antaa olettaa. Lehti käsittelee joskus kipeitä ja arkojakin aiheita, mutta pitäytyy aina kuitenkin jollain tapaa kevyenä luettavana. Lehti on antanut mulle monia oivalluksia itsestäni. Lisäksi rakastan lukea kaikkia meikki-, hius- ja trendijuttuja. Jos saisin tähän listaan lisätä vielä kaksi lehteä lisää niin ne olisivat ehdottomasti Elle ja Trendi... paljon mainoksia ja loppupeleissä vähän asiaa, just sellasta aivot narikkaan-matskua, josta kuitenkin löytää aina jotain inspiraatiota.  Niin ja ehkä jokusen sisustuslehdenkin tähän listaan voisi vielä lisätä... ;)


7 kommenttia:

 1. Mä haluisin myös alkaa tilamaan jotain hyvää "Fitness"-lehteä, mutta en ole vielä päättänyt että mitä. :D Kaikkia noista sun tilaamista olen jo lueskellut silloin tällöin. Lisäksi olen lukenut Muscle & Fitness hers-lehteä ja todennut senkin hyväksi. Nyt pitää vaan päättää mitä alkaisi tilaamaan, tai sitten testailla vielä useampia lehtiä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en ole lukenut muita kun noita, toistaiseksi on riittänyt... välillä tuntuu ettei ehdi noitakaan lukemaan "tarpeeksi" hyvin. ;) Mun ei kyllä oikeestaan ole tarvinut miettiä minkä tilais, ne on tullut jotenkin automaattisesti tuossa järjestyksessä. Mutta nykyään kun noita lehtiä on sen miljoonaa sorttia ni kyllä siinä hiukan joutuu punnitsemaan, et mikä sopii parhaiten itselle. :)

   Poista
 2. Tuo kirja on niin mielenkiintoisen oloinen! Oon miettinyt, että jospa sijoittaisin ja ostaisin oman, kun se tuntuu olevan aina kirjastosta lainassa ja ties kuinka monen varauksen päässä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä sen ostoa! Rahallisesti ei mikään suuri sijoitus, mutta kannattava kyllä. Siitä on helpompi sitten tarkistella liikkeitä yms. myös jatkossa jos kirja löytyy valmiiksi jo omasta hyllystä. :)

   Poista
 3. Hei Enni,

  Kiitos kirjani huomioimisesta hienossa blogissasi. Kaikkea hyvää syksyyn!

  Dr Body

  VastaaPoista
 4. Ja sama juttu Tealle :-)

  Dr Body

  VastaaPoista