maanantai 8. lokakuuta 2012

Eroon sokerista

Tänään se minun 11viikon sokerittomuus sitten alkoi... Näin n.5tunnin hereillä olon jälkeeen ei ongelmia! ;) Noh, en kyllä usko, että niitä ihan heti tuleekaan, koska olen kuitenkin jo tähänkin asti rajoittanut sokerin syöntiäni jonkin verran. Varmasti kuitenkin tulee, mutta ehkä vasta viikonloppuna, kun normaalisti olisi karkkipäivä. Mutta eilen kuitenkin listasin niitä muutamia tekijöitä, mitä lähden tällä sokerittomuudella tavoittelemaan:
- energiaa ja jaksamista sisältäpäin
- eroon sokerikoukusta
- vatsaongelmat kuriin
- tunnesyöminen kuriin
- tutkailu, johtuuko pienet iho-ongelmat sokerista
- painon pudottamiseen "vauhtia" jättämällä turhat energianlähteet pois
- makeansyömisen aiheuttamista morkkiksista eroon pääsy -> henkistä hyvinvointia
- normaali ruokailu kuntoon

Tumblr_m49vncfdk41ruldp2o1_400_large
We <3 it


Tuossa siis muutamia asioita, jotka tuli mieleen juuri ennen nukkumaan käyntiä. Jos sinä olet ollut tai olet parhaillaan ilman sokeria, minkälaisia kokemuksia sinulla on? Mihin tämä vaikutti ja mihin ei?

Tumblr_m26rofn2d11r8c6hmo1_250_large
We <3 it


4 kommenttia:

  1. En tosiaankaan ole ilman sokeria, mutta karkinsyönnin lopettaminen on saanut aikaan sen, että ylipäätään makeanhimo on karissut. Toisin sanoen kun aiemmin iltaisin ruuan jälkeen nappasin jotakin makeaa suuhuni, meni koko loppuilta helposti makeaa syödessä tai ainakin miettiessä, että mitäköhän seuraavaksi ottaisin.

    En nyt tarkoita mitään ahmimista, mutta kuitenkin elämän ja hyvän olon kiertymistä sen ympärille, mitä hyvää voi syödä illalla telkkaria katsellessa. Yleensä se oli salmiakkia; salmiakki on aina ollut suuri heikkouteni.

    Syön edelleenkin aina jälkiruuan ravintolassa, juon teeni hunajalla, enkä kyläillessäni kieltäydy mistään makeasta. Ja viikonloppuisin meillä on päiväkahvit pullan kera. Mutta karkkia en osta enää kotiin (enkä töihin). Silläkin tuntuu olevan iso vaikutus minun elämään, syömisiin ja mielitekoihin. Ja siihen, että enää ei ole sydämentykytyksiä niin kuin aiemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että on auttanut noinkin laajasti.

      Minähän olen jo viimeiseet pari vuotta tosiaan rajotellut tuota makean syömistä, mutta nyt tuntui, että sille himolle on tultava loppu. Etenkin kun himon yllättäessä en pysy minkäänlaisessa ruodussa. Haluaisin, että hedelmät ja marjat maistuu oikeasti makealle. Tahtoisin myös päästä siihen pisteeseen, missä sinä jo olet, eli voisin syödä hallitusti makeaa ja nauttia siitä. :)

      Poista
  2. Mä oon ollu nyt jo reilu kuukauden ilman herkkuja. Oon oikeesti tosi ylpee itestäni nimittäin tällästä ei oo ennen tapahtunu! :D Olo on ollut energisempi ja tietysti kevyempi. Harvoin myöskään tekee edes mieli mitään herkkuja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie olen ollu muutamaan kertaan kuukauden ja kerran 2kk ilman sokeria, mutta jotenkin se olotila on unohtunut. Nyt jos löytäis taas sen olon ja jatkais tätä vaikka pidempäänkin, tosin haluaisin oppia myös sellaisen kohtuuden.

      Poista