tiistai 4. syyskuuta 2012

Tuska-tiistai ja ravintolisät

Tänään on siis tuskainen olo! Koko yläkroppa on aivan voimaton ja kaikkiin perustoimintoihin kuluu aikaa tuplasti normaaliin verrattuna. Siksi tuntuukin etten ole saanut koko päivässä aikaseksi mitään vaikka olen koko ajan ollut toimessa. Noh, kyllä tämä tästä, huomaapahan taas liikkuneensa ja tietää sen tehoavan! Sehän on pääasia. Yökin meni huonosti vaikka illalla povasinkin muuta. Väsymys oli hurja ja olisin varmasti nukkunut kuin tukki, mutta heräsin kesken unien jäätävään vatsakipuun. Vatsa oli aivan kuin krampissa, en yhtään tiedä mistä tämä johtui ja täytyy myöntää, että yöllä pimeässä yksin vääntyillessäni alkoi hieman jo pelottaa, että mikä mättää. Jossakin vaiheessa olo kuitenkin helpottui ja sain taas nukutuksi. Aamulla kuitenkin olisi niin tehnyt mieli jäädä sänkyyn vielä ainakin tunniksi, mutta ei auttanut kun viereen pomppasi pirteä kaksi vee hokemaan "äikkä, hejää".

Mutta sitten itse asiaan...


Tälläinen katras on mulla kaapissa ravintolisiä. Möllereitä syön ihan koska haluan taata tuon omega 3:n riittävän saannin ja D-, A- ja E-vitamiinit auttavat tukemaan ravitsevaa ja monipuolista ravintoa. Omega 3:han on ihmisen sydämelle, verisuonilla ja aivoille hyväksi. Lisäksi vitamiinit auttavat lihaksien ja luitten hyvinvoinnissa, ovat hyvänä osana vastustuskyvyn kasvattamisessa ja vaikuttaahan tuo A-vitamiini näköönkin.

Kromin vaikutusta rasvanpolttajana on tutkittu paljon, mutta sen toimivuudesta ollaan edelleen montaa mieltä. Kromin kuitenkin tiedetään mm. säätelevän veren glukoosipitoisuutta yhdessä insuliinin kanssa, ja sen väitetään hillitsevän makeanhimoa. En tiedä olenko luonut itselleni siihen enemmän henkisen riippuvuuden makeanhimon poistajana vai tehoaako se todella.

Magnesiumia puolestaan syön sen takia, että sehän vaan on hyväksi. Magnesiumissa on paljon hyviä vaikutuksia niistä ihan muutamana mainittakoon: lujittaa luita, alentaa kolesterolia ja ehkäisee verenpaineen nousua, lisää fyysistä suorituskykyä ja kestävyyttä. Itse aloitin magnesiumin syönnin levottomien jalkojeni itsehoitoon. Saatoin menettää yöunia sen takia kun jalat vain sätkivät ja potkivat sekä tuntui kuin suonia olisi vedetty varpaista ja lonkista ulos. Varsinaisia suonenvetoja tuli harvoin, mutta kun tuli niin ne olivatkin sitten kipeämpiä kuin voisi kuvitellakkaan. Tässä kesällä kokeilin olla ilman magnesiumia muutaman hetken, kun ajattelin, että josko painon puotus olisi auttanut kipuihin, mutta meni vuorokausi niin kaikki kivut palasivat, joten päätin, että tästä lisästä en luovu ihan vähällä.

Tälläisiä siis tänään, jos heräsi kysymyksiä liittyen ihan mihin tahansa niin kysykää ihmeessä, voin sitten yrittää vastata omien tietojeni mukaan.

2 kommenttia:

  1. heipat:)
    löysin blogisi vasta äskettäin kalastajan vaimon kautta...samassa kylässä asustelen, jonkin verran olen sua vanhempi..aika paljonkin (!)..:) itselläni ollut elämäntaparemontti suunnitelmissa TOSI PITKÄÄN, mutta mistä se lopullinen motivaatio..ja ylipainoa on siis oikeasti. Kiva lukea onnistuneista kuvioista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kirjoittelit! Tuo motivaatio on kyllä sellainen asia, että moni sen kanssa kamppailee. Itselläni on suunnitteilla tehdä aiheesta ihan postaus, joten kannattaa kurkkia tänne jatkossakin. Ja jos jossakin törmäät muhun, niin nykäise toki hihasta. :)

      Poista