keskiviikko 8. elokuuta 2012

Mikä on hyvää?

Nykyään rakastan salaattia. Jos multa kysyttäis, että mitä jääkaapista löytyy aina, niin se olis perus salaattipohja tai ainakin tarvikkeet siihen. Yleensä teen kerralla isomman satsin, mihin laitan salaattia, tomaattia ja kurkkua. Usein seassa on myös paprikaa tai herneitä tms. mutta kuitenkin niin, että salaatti on ihan pelkkää "vihreää". Siitä on sitten hyvä ottaa koko perheelle annokset ruuan kanssa tai tehdä itselle pikainen lounassalaatti tai vaikka iltapala jos siltä tuntuu. Nykyisin jos tilaamme roskaruokaakin niin se on mulla melkein aina kebab-salaatti (onhan se parempi kun suolaset ranut, eiks joo?)

Salaatti lounaana, seassa lisänä kanaa ja raejuustoa sekä oliiviöljyä. Leivästä hiilarit ja maito ruokajuomana.  

Tuhdimpi lounas, fetaa ja riisiä+ohraa
Proteiinit kohdilleen
Toinen ruoka mitä rakastan on kasvissosekeitto. Sitä voisin syödä myös joka päivä. Siihen laitan yleensä raejuustoa sekaan, mutta joskus olemme paistaneet myös palvikinkkua keiton pinnalle laitettavaksi. Kasvissosekeittojen kanssahan voi aina soveltaa ja aina saada uuden makuista ja kevyttä ruokaa.

Keittoa raejuustolla
Mun ruokavaliossa pyrin nykyään sopivaan tasapainoon. Historiani tuntien olen yrittänyt opetella kohtuutta, koska tiedän, että jos kiellän itseltäni täysin jonkun asian niin sehän pyörii mielessä vaan kahta kauheammin. Tästä syystä tälläkin hetkellä en syö mitään ylimääräistä, en kylässä, enkä kaupungilla. En liiemmin osta kotiinkaan mitään ylimääräistä, ellei toisin päätetä, eli lähinnä karkkipäivinä, joita meillä on kerran viikossa. Mutta esimerkiksi viime viikonloppuna ystävien häissä annoin itselleni luvan höllätä ja nauttia täysillä noutopöydän ruuista ja juomista. Sen tämä kohtuuden etsiminen on kuitenkin tuonut, että nykyisin makea todellakin maistuu makealle ja ruokaa on oppinut syömään edes jollakin kohtuudella. Eli siis makeaa tekee vähemmän mieli ja kun sitä sitten syö niin paaaaaaaaaaaaaljon vähempi määrä riittää. Kohtuus on siis tämä mun "uusi" ja mahtava haaste.

2 kommenttia:

 1. Kuulostipas tutulta. Itse on tullut vaihdettua nyt parhaaseen marjasesonkiaikaan karkit marjoiksi. Ja voi nam! Ei tule sitä ällöä sokeriällötystä, vaan vitamiinit oikein kohisee kropassa.
  Samaa tasapainoa yritän myös löytää. Keskitie se paras tie, jos kiellän itseltäni kaiken luovutan ja mässäilen kahta kauheammin. Terveellinen ja tavallinen kotiruoka on parasta.
  Yritän nyt aterioiden välillä nauttia marjoja ja hedelmiä reippaasti, vaikka niissäkin on sokeria. Kuitenkin parempi niitä kuin napsia suklaata kaapista, nimim. sekin on koettu!
  Tulipas kirjoitettua. :) Blogisi vaikuttaa tosi kivalta, mukava tulla kurkkimaan, koska itsekin samojen asioiden äärellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meilläkin mennään sesonkien mukaan ja nyt just pupelletaan kovasti mustikoita ja vadelmia. Meillä myös lapset syö kasviksi, vihanneksia, marjoja ja hedelmiä todella mielellään, olen siitä aika kiitollinen. Ja tietenkin siitä ettei meillä kukaan ole allerginen millekään, itse syön laktoosittomia tuotteita, mutta muuten voi laittaa pöytään mitä vain. :)
   Taidan piipahtaa illalla vastavierailulle ja tervetuloa tänne jatkossakin!

   Poista