torstai 14. huhtikuuta 2016

Sporttinen ylipainoinen...

Onko se teidän mielestä vain myytti? Ettei ylipainoinen ihminen voi olla sporttinen tai ainakaan näyttää siltä. Mietin tätä asiaa tänään kun lähdin ohjaamasta tämän kevään viimeistä tanssituntia ja siirryin kävellen omalle tunnille jorailemaan. Periaatteessa kuitenkaan kukaan vastaantulija ei tiennyt mistä olin tulossa ja minne olin menossa... Todennäköisesti samalla tavalla pukeutuneesta hoikasta ihmisestä olisi voitu päätellä, että jotain on treenattu tai meinataan kohta treenata... Mutta miten on tälläisen pyöreämmän ihmisen laita?



Usein kuitenkin ajatellaan ettei ylipainoinen ihminen kuitenkaan harrasta varmasti mitään liikuntaa eikä oikein varmasti pidä huolta muutenkaan itsestään. Totuus voi kuitenkin olla aika lailla toinen. Mun mielestä on hienoa kun näen pyöreämmän ihmisen liikkumassa, hän pitää itsestään huolta vaikkei laihtuminen olisikaan hänen tavoite. Hän kuitenkin tekee kunnolleen jotain mikä edistää terveyttä! Sitten kuitenkin itse mietin siinä kävellessäni, että mitähän nämä kaikki vastaantulijat musta näissä trikoissa ja lenkkareissa ajattelee... Ihan kun sillä pitäisi olla mulle mitään merkitystä! Jostain syystä tätä kuitenkin mietin ja uskon etten ole ainoa ylipainoinen joka näin pähkäilee!



Eikö teidänkin mielestä kaiken kokoisilla pitäisi olla oikeus liikkua ilman, että kukaan siihen sanoo mitään? Eikö sen pitäisi olla ihan normaali näky jos pyöreämpi ihminen vetää verkkarit jalkaan ja lähtee lenkille? Eihän sen pitäisi olla mikään ihmetyksen aihe? Eihän?


1 kommentti:

  1. Tottakai kaiken kokoisilla pitäisi olla oikeus liikkua ilman katseita. Itse kun olen lähinnä salilla käynyt niin huomaan et monesti siellä on tavallisia mahallisia miehiä vääntämässä rautaa, eli eipä taida miehet yhtään katsella toisiaan sillä silmällä. Tai jos käy jossa aikuisten hupi salibandyturnauksessa, siellä on ihan kaiken kokoisia. Mä luulen, että ajatukset tuosta ulkonäöstä on vaan nousseet tämän fitness-buumin myötä (joka luojan kiitos on melkein mennyt jo ohi). Mutta kuten aina, katson peiliin ennenkuin lähden ulos oli se salille lenkille tai mihin vaan. Eli ostan ja pidän omalle vartalolle sopivia treenivaatteita.

    VastaaPoista