torstai 31. joulukuuta 2015

Kirje itselle!

Mitä haluaisin sanoa itselleni näin vuoden viimeisenä päivänä? Mitä haluaisin oppia kuluneesta ja mitä odotan tai toivon tulevalta?

Haluaisin ensimmäiseksi kiittää itseäni, kehoani ja mieltäni. Kaiken kipuilun ja tuskailun keskellä olen pystynyt tekemään pienen ihmeen tämän vuoden aikana. Saimme pienen perheemme täydelliseksi, viisihenkisenä jatkamme ensi vuoteen, odottaen innolla kaikkea.
Haluaisin käskeä itseni nauttimaan... olemaan huolettomampi ja entistäkin iloisempi.

Haluaisin muistuttaa itseäni siitä, että elämä on juuri nyt! Ei kannata odottaa jotain, vaan elää hetkessä. Nauttia pienistä asioista, niistä ihan arkisista ja tehdä jokaisesta päivästä juhlaa.

Haluaisin muistuttaa itseäni siitä, kuinka hyvin voin kun teen asioita silkasta halusta. Asioita jotka tuovat nautintoa elämääni. Minun ei ole pakko tehdä mitään, on paljon mukavampi ajatella asiat niin, että saan tehdä.Konkreettisesti haluaisin voida paremmin. Olen miettinyt paljon milloin olen voinut hyvin... toki myönnän, että hoikempana oli mukavaa, mutta en koskaan varsinaisesti ollut tyytyväinen itseeni. Olenkin yrittänyt iskostaa itselleni, että jos joskus vielä näytän siltä, kuin hoikimmillani, niin olen tyytyväinen! Loppupeleissä se ei kuitenkaan tehnyt minusta sen onnellisempaa... toki hyvinvointi ja asioiden tekemisen helppous toi hyvää mieltä... mutta oma pää ei ollut mukana, vaikka luulin sen silloin olevan. En todellisuudessa nähnyt yhtään miltä näytin, vasta nyt jälkikäteen olen hämmästellyt asiaa. Onko se sitten tosissaan niin, että itselleen tulee sokeaksi ja nälkä kasvaa syödessä niin kovasti että todellisuus hieman hämärtyy. Ja onko se niin, että se "lihavan tytön syndrooma" pysyy ajatuksissa vaikkei enää niin iso olisikaa?

Tähän naiseen en ollut tyytyväinen...

Mutta siis se ajatus onnellisuudesta... olin onnellinen silloin kun löysin seesteisyyden. Rauhan asioiden tekemiseen, ja tietynlaisen tasapainon asioiden välillä. Toki uusi ihminen on horjuttanut tätä tasapainoa ja se on täysin normaalia. Tuolloin tasapainon aikana tein asioita joista nautin... söin oikeasti hyvin... kävin salilla, mutta samaan aikaan nautin myös joogasta suunnattomasti... nautin metsän rauhasta... olin oppinut tietyn tasapainon ajatuksieni kanssa enkä soimannut itseäni kaikesta... olin oppinut vaatimaan itseltäni vähän vähemmän kuin täydellisyyden.Olen huomannut tämän kuluneen loppuvuoden aikana jollain tapaa setvivän ajatuksiani ja kaipaavani uutta starttia... tavaran paljous ympäriltä on pitänyt karsia (ja tässä ollaan edelleen vaiheessa), keskeneräisiä asioita on pitänyt saattaa loppuun, television ainainen katselu on alkanut ahdistamaan ja tilalle on tullut pitkästä aikaa musiikki... olen alkanut todenteolla kaivata joogaa (E saatat arvata mihin tämä siis johtaa <3)... ja terveellistä ruokaa... ja naurua ja itkua... ihania ystäviä ympärille... kokemuksia ja uuden opettelua... vanhojen mielenkiinnon kohteiden uudelleen sytyttämistä...
Samalla huomaan kerääväni rohkeutta tehdä asiat oman pääni mukaan, ajattelematta muiden mielipiteitä... siinä jos missä minulla onkin petrattavaa. Ajattelen muiden ajattelevan, että minun tulisi elää niin ja näin ja noin... ehkei ketään edes kiinnosta miten minä elän, mutta jostain sisältä kumpuaa tarve miellyttää muita... tai kyllä minä tiedostan mistä se johtuu, en vain tähän sitä halua jakaa, mutta senkin kanssa olen alkanut työstää ajatuksia.

Kiitos äidille kirjasta, sillä aloitetaan uusi vuosi.

Onko vuosi 2016 siis tehty hyvistä hetkistä, mielen rauhoittamisesta, uusien asioiden kokeilusta ja asioiden tärkeysjärjestykseen laittamisesta... toivottavasti ainakin.Hyvää Uuttavuotta kullanmuruset! <3

6 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa vuotta 2016 sinulle ja teille kaikille. Tulkoon vuodestasi juuri sellainen kuin toivotkin - ja vielä vähän parempi.

  VastaaPoista
 2. Me käytetään töissä yhtenä menetelmänä vanhempien kanssa tota tunnelukkotestiä (en tiedä onko se kirjassa, mutta netistä sen löydät ainakin) ja täytyy sanoa että se on kyllä ehdottomasti mielenkiintoisin "kartta", johon oon törmännyt.. (Olen tehnyt sen siis tietenkin myös itse). Kunhan saat kirjan luettua, voisin haluta lainata sen :)

  Hyvää uutta vuotta teidän perheelle <3
  -sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuossa kirjassa se testi. Tai ainakin kun laitoin hauksi googleen, niin tuli sama kuin tuossa kirjassa oleva. Ja toki saat lainaan, kunhan kahlailen tuon läpi. Laittele vaikka viestiä jossain kohtaa kun kirjaa kaipailet. :)

   Poista
 3. Hei! Oon jo monta kertaa ajatellut kommentoida mut en oo saanu aikaiseksi. Tykkään sun blogista! Muistan aina kun kehonkoostumusmittauksen tuloksia läpikäydessä kysyit (aikoja sitten...) että tuntuuko koneen mulle määrittelemä tavoitepaino kohtuuttomalta. Olit niin ystävällinen että se jäi mieleen. Sillon en ois voinu aavistaa mitä kaikkea sulla(kin) on ollu polullasi. Vaikutit niin energiseltä ja hyvinvoivalta että oikein kateeks kävi :) Upeen avoimesti kirjoitat täällä vaikeistakin asioista. Kuulostaa niiiin tutulta toi jatkuva kamppailu itsensä kanssa... Tsemppiä! Kaikkea hyvää teidän viisihenkiselle perheelle!

  -MN

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun kommentoit, tee ihmeessä niin jatkossakin. :)

   Poista