sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Helmikuu

Se on taas maaginen tammikuu takana ja selätetty! Tänään on se päivä, kun monessa huushollissa herkutellaan jälleen... ja monessa muussa taloudessa on kuin onkin selvitty tipattomasta tammikusta. On kiristelty ja aloitettu terveellinen ajanjakso. Ja hienoa! Monelle se tammikuu on varmasti tuottanut tulosta ja vienyt jollain tavalla omaa hyvinvointia eteenpäin, en epäile sitä yhtään!



Mutta... mitäs nyt? Helmikuu kun on käsillä ja viralliset tammikuun "velvoitteet" ja tavoitteet on saavutettu. Onko helmikuu herkuton vai lässähtääkö koko homma? Onko tammikuu mennyt niin hyvin, että oma ajatus on kääntynyt niin ettei haluakkaan palata "vanhaan" vai onko sitä suklaalevyä tai viinilasillista himoittu kuin viimistä päivää ja tässä kohtaa ainoa ajatus on, että "selvisinpäs!"



Yksi kuukausi on äärettömän lyhyt aika. Kuukauden aikana toki saa jopa ihmeitä aikaan, mutta mitäs nyt kun ainakin jollain tasolla varmasti olisi hyväksi ylläpitää jo saavutettuja tuloksia tai viedä niitä vielä eteenpäin. Nyt on se hetki jolloin kannattaa miettiä kulunutta kuukautta ja omaa oloa. Onko olo nyt niin hyvä, että kannattaa pysytellä siinä olotilassa tai olisiko siinä peräti parannettavaa. Olisiko tämä se vuosi jolloin pyritkin hyvinvointiin tammikuun sijasta ihan koko vuoden?



Jos nyt jatkat edes hieman paremmin syömistä ja hieman enemmän liikkumista, levosta ja muusta puhumattakaan, lupaan ettet joulukuussa 2015 kadu tätä päätöstä yhtään. Tämä ei tarkoita herkutonta tai tipatonta vuotta 2015 (ellet niin halua), vaan kohtuuta, oman kropan kuuntelua ja pysyvää muutosta. Olisiko mahdollista ajatella elämääsi eteenpäin niin ettei sinun tarvitsisi olla enää koskaan dietillä tai millään kuurilla vaan tekisit pieniä kaiken aikaa eteenpäin vieviä muutoksia niin että niistä tulisi osa sinun elämää? Olisiko jo aika tehdä loppuelämäsi päätös?

1 kommentti:

  1. Tosi monessa elämäntaparemontti/sporttiblogissa puhutaan tästä samasta aiheesta ja mus vähän hämmentää miten tämä nyt onkin näin pinnalla. Itse en ole tehnyt mitään eri tavalla tammikuussa, kuin nyt helmikuussakaan. Toisinsanoen noudata näitä hyviä valintojani ympäri vuoden ja jos joskus repsahtaa, niin annan itselleni anteeksi ja jatkan matkaa. Ex-syömishöiriöisenä (ei siitä kai koskaan pääse kokonaan eroon) tuommoinen tiukistelu lähinnä laukaisis syömishäiriön uudelleen. Vähän sama kun sanonta "ei väliä mitä joulun ja uudenvuoden välissä vaan sillä, mitä uudenvuoden ja joulun välissä". Sama koskee tammikuuta ja vuoden kaikkia muita kuukausia:)

    VastaaPoista