sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Aamupalasta ja sen kaloreista.

Meidän perhe rakastaa viikonlopun rauhallisia aamuja... sitä, että saadaan tehdä rauhassa kunnon ISO aamiainen. Viikonloput meillä menee useasti niin, että syömme aamiaista hieman myöhemmin kuin arkena, mikä toki tarkoittaa sitä, että useasti toinen lämmin ruoka jää väliin. Tästäkin syystä on aamiaisen hyvä olla tuhti!

Jos nyt keskitytään pelkästään niihin kaloreihin... Tänään aampalalla söin noin 720kalorin edestä kaikkea HYVÄÄ! On hieman eri asia syödä kunnollista ruokaa kuin ei ehkä niin kunnollista... Verrataanpa vaikka!

Tämän aamun kalorimäärä oli siis sen noin 720kcal ja se sisälti kaiken tämän:


Siinä sitä on syömistä! Kananmunan keitetty valkuainen, neljän viljan puuroa 250g, raejuustoa, maapähkinävoita ja kookosöljyä, latte (missä on muuten HUIKEAT 165kcal), puolikas sitruuna puristettuna isoon lasiin vettä sekä smoothie!

Smoothien ohjeita muuten aina silloin tällöin kysellään niin tässä yksi ihan mielettömän herkullinen ja pehmeä: 2 banaania, 4 klementiiniä, n.2dl mantelimaitoa ja n.0,5dl kookoshiutaleita (+vettä jos on tarvis, riippuu klementiinien nesteestä jne.). Tästä tulee n.8dl tavaraa. Aamiaisen lisänä riittää loistavasti neljälle, mutta esim. ihan pelkästään aamiaisena suosittelen tätä määrää vain kahdelle hengelle. Kannullinen sisältää kaloreita vajaan 500, ja sitäkin enemmän vitamiineja ja hivenaineita!

Noh, mitenkäs se vertailu. Jos otetaan yksi Suomen suosituimmista suklaista, Fazerin sininen. Siis se ihan perus-herkkulevy! Painoa tuotteella on 200g ja 100grammaa sisältää 535kcal, eli aika näppäränä tyttönä laskin, että levyssä on 1070kcal.... ja mitä muuhun ravintosisältöön tulee... You got my point! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti