maanantai 4. maaliskuuta 2013

Rakkaudesta lajiin

Olen aiemminkin kirjoitellut siitä, kuinka en tykkää käydä spinningissä enkä bodypumpissa. Musta on paljon tärkeämpää se, että olen löytänyt itselleni ne lajit ja liikuntamuodot joista oikeasti nautin ja joiden parissa viihdyn, kerrasta toiseen. Minusta on hullua ajatella, että jos joku rakastaa palavasti vaikka zumbaa sanotaan hänelle ettei se ole hyvä laji... toki on! Parempi kuin se, että kyseinen ihminen valitsisi lajin harrastamisen sijaan sohvan. Tai jos ihminen saa hyvä olon itselleen sauvakävelyllä, niin miksi täytyy naureskella, että "onko sukset unohtuneet?" Kaikki liikunta, siis aivan KAIKKI on paljon parempi kuin sohvalla köllöttely, vaikka toki sillekin löytyy aikansa ja paikkansa.

Kuten esim. salin ja suihkun jälkeen!

Itselleni tällä hetkellä nautinnollisimpia liikuntamuotoja ovat salitreeni, kävely ja ehkä kohta jopa se juoksu, tanssi sekä bodyjam.

Salilla kasvatan morkulaa ja yritän saada kropastani rasvattomampaa lihasten avulla, tämä laji tuli mukaan kuvioihin vasta viime vuoden toukokuussa, mutta on antanut mulle jo nyt niin paljon. Kävellessä sykkeet pidän AINA rasvanpolttoalueella, juostessa ne puolestaan nousevat sinne 150-160. Tanssi on kulkenut mukana jo 12vuotiaasta asti, eli n.18vuotta, se on laji johon on intohimo, mutta jota tällä hetkellä ehdin harrastaa aivan liian vähän. Sääli, mutta iltapainoitteiset työt eivät tällä hetkellä anna mahdollisuutta siihen, että olisin monena iltana tanssimassa... Siksi nyt vain oma ohjaus saa riittää. Ehkä pääsen ensi syksynä itse jollekin tunnille, kun todennäköisesti en enää ohjaa silloin, sekin aikataulullisista syistä.


Ja sitten on se bodyjam. Uusin tulokas mun liikunta-paletissa! Se on se tunti, missä vedän täysillä ja riehun ihan tosissani! Eilen tunnin bodyjam kulutti 1001 kaloria... sykkeet oli maximissaan 187 ja keskiarvollisesti 170, eli tällä tunnilla mennään aika lähellä mun omia laskennallisia maksimeja ja täysillä siis. Toki mun tämän alueen kunto on aika huono ja siitäkin syystä on ihan hyvä harjoittaa sitäkin aluetta. Tämä on se tunti missä mun tekis mieli huutaa ohjaajan mukana, että nyt hymyä huuleen ja ANTAKAA PALAA!!! Mulla on aina tunnilla ihan huippu-fiilis ja mua ihan suunnattomasti harmittaa jos jollakulla muulla ei ole. Tosin en siinä itse bailatessani ehdi kyllä yhtään huomata onko muille hauskaa vai ei... mulla ainakin on! ;)

Kuva Googlesta


On myös olemassa yksi laji, mitä mulla on ihan HIRVITTÄVÄ ikävä! Nimittäin jooga... harrastin sitä siis useamman vuoden ja hotjoogassa kävin ainakin kerran viikossa. Se oli ihana kehonhuollollinen tunti, missä rauhoituin ja unohdin kaikki ulkopuoliset asiat. Viljamia odottaessin olin 6päivää ennen synnytystä vielä joogatunnilla... ;) Hotjoogaa ei valitettavasti minun nykyisellä salillani mene... pitäisi etsiä joku paikka missä pääsisin harrastamaan ihan joogaa, missä tahansa muodossa. Tosin menee meidän salilla saunajooga, jota olenkin ajatellut jossain vaiheessa kevään aikana kokeilla, josko siitä saisi edes jonkin asteisen tyydytyksen tähän puutokseen.

Joka tapauksessa, ainakin minä kannustan ihmisiä etsimään sen oman lajinsa, on se mikä tahansa. Koska liikkuminen on aina parempi kuin liikkumattomuus! Minä jos kuka sen tiedän! 

Mitkäs on teidän lukijoiden omat suosikit liikunnan parissa?


11 kommenttia:

  1. Aikasemmin jumppailin paljonkin, mutta nykyään sali on vienyt voiton. Kuitenkin bodycombat ja spinning on intohimoja. Samoin meidän salilla on aivan älyttömän ihana tanssitunti, ihan Dance nimellä. Varsinaista koreokrafiaa ei ole ja tanssityylit vaihtuvat! :)

    Supersiistiä viikonalkua sinne!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monipuolinen on tuo sinunkin lajivalikoima! :)
      Mukavaa viikkoa sinne myös!

      Poista
  2. Huippujuttu, että oot löytänyt omat lajisi ja nautit siitä, mitä teet! :) Siulla tulee vielä hyvin monipuolisesti noita aerobisiakin! t. Anna, joka jauhaa niitä lähinnä spinningin ja aamulenkin merkeissä. Sen, minkä salilta ehtii ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, on niitä omia lajeja haettukkin, mut nyt on hyvä... ainakin hetkeksi! ;) Ja tuleehan sullakin noita aika monipuolisesti. :)

      Poista
  3. Itsekin olen huomannut, ettei tietyt jutut vaan nappaa, vaikka olen kokeillut niitä useamman kerran.
    Salilla käynti, bodypump, kahvakuula, trx + lähinnä töihin lenkkeily ja satunnaisesti zumba ovat nykyään lemppareita. Kiva, kun noita lihaskuntotuntejakin on kovin erilaisia tarjolla, voi vuorotyöläisenä valita mihin milloinkin pääsee! :)
    Itsekin hieman haaveilen jälleen kevään tullen juoksemisen "kokeilemisesta"... Miulla on yleensä innostus kilpistynyt siihen,ettei "henki kulje", kevät kun on siitepölyallergikkona hankalaa aikaa ulkoliikunnalle. Mutta jos nyt saisin lääkityksen kohdalleen ;), niin haluaisin taas koettaa!
    Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tosiaan lajivalikoimaa on niin hyvin, että varmasti löytyy jokaisellee jotakin. :)

      Mie oon oikeen romantisoinu omassa mielessäni tän kevään ja juoksemisen... Totuus on varmaan sitten jotain ihan muuta kun mitä mielessäni haaveilen... ;) Mulla ei (onneksi) ole allergioita mitkä häiritsis... seuraan vain aina sivusta kun Toni kärsii niistä ja kaikki allergiat voitais kyllä mun mielestä lailla kieltää... ;)

      Poista
    2. Olisi niin kiva, kun voisi sanoa, että juoksu "rullaa"! ;D Hei tänään oli lehdessä, että tulisi vähäsiitepölyisin kevät moneenkymmeneen vuoteen! Huraa! :)

      Poista
  4. bodypump, spinning, cardio step intervall ja kahvakuula :-)

    VastaaPoista
  5. Mahtavaa kuulla että säkin oot innostunut jamista, jes! Se on munkin ykköslaji, vaikka spinua ohjailenkin. Millään tunnilla ei saa samanlaista yhteenkuuluvuuden ja discon fiilistä kuin jamissa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se on kyllä ihan mieletöntä! Mie käyn aina sunnuntaisin vetämässä viikonlopun bileet jamin parissa, kun niin harvoin tulee muuten nykyään biletettyä. ;) Mut eipä haittaa, noiden bileiden jälkeen ei koske päähän eikä väsytä (paitsi ehkä vähän), vaan on ihan huikea fiilis. :D

      Poista